![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedstawiam Wam moją pierwszą klasę, którą wykonałem. Ma ona za zadanie pobrać nieczytane emaile i wysłać ich tytuły na komórkę przez sms. Sprawa bardzo przydatna.
Nie jest to jakiś super profesionalny kod, ale działa.
Wymagana jest jeszcze baza danych Kod CREATE TABLE `emails` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `data` varchar(40) NOT NULL, `temat` varchar(50) character set utf8 collate utf8_unicode_ci NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=109; A tu jej uzycie
Klasa ta działa tylko na telefon w plusie i ma dzienny limit bramki chyba 10 sms, ale mi to wystarcza. Proszę o ocenę. Ten post edytował marcinpruciak 20.09.2008, 20:47:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętam, że kiedyś w plusie można było wysłać sms-a za pomocą e-maila wysyłając wiadomość na adres: numer-telefonu@plusgm... (nie pamiętam dokładnie adresu), więc w tym skrypcie mógłbyś obyć się bez tej bramki.
ps. Już myślałem, że ktoś wymyślił jakieś cwany sposób na wysyłanie sms-ów z internetu, a tu lipa ![]() ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry pomysł, też mam tel w plusie
![]() BTW Wysyłanie maila jako sms: +48nrtel@text.plusgsm.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A umiał byś zrobić coś takiego ze wysyla sms z wybrana przezemnie trescia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki ze troszke nie na temat ale czy jest mozliwosc wysyłania smsów z interneu automatem tak aby koszt za ich wysłanie naliczał mi się na moje konto telefonu. Chodzi mi o wysyłanie masowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 15 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie pytanie to mógłbyś zadać u swojego operatora, czy udostępnia jakieś API do np. wysyłania smsów z jego płatnej bramki.
Później mógłbyś zdać relację na forum, na pewno by się przydało niejednemu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:35 |