![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki problem, nie moge przeksztalcic kodu entera (13) na kod shift+enter, ma ktos moze jakis pomysl jak to zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale oco ci chodzi? chcesz zareagowac, gdy ktos wcisnie shift+enter?
shift + enter ma miejsce wtedy, gdy najpierw wcisniesz shift, potem zanim puscisz shift wcisniesz jeszcze enter ![]() Czyli po wcisnieciu shift zapamietujesz ze wcisneito shift. gdy puszczono zapamietujesz ze odcisnieto shift. Gdy wciskaja enter to patrzysz czy masz ustawiony shift i jesli tak to masz shift + enter -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najzabawniejsze jest to ze tak wlasnie robie i mi nie dziala
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale tak to my sie mozemy w nieskonczonosc bawic. Rzuć kodem, to ci byc moze pomozemy.
Bo to co ci mowilem ja kiedys robilem i mi przykladowo dzialalo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
ale co to jest: event.shiftKey ? Ja mowilem o ustawianiu globalnej zmiennej, anie jakiejs wlasciowsci w event
edit: pozatym shift masz ustawiac gdy wcisniesz shift, anie gdy wcisniesz enter... edit po poscie nizej: aaa, teraz to wiem oco ci biega, ale nie wiem jak zrobic ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
chce uzyskac efekt taki taki zeby kod entera byl interpretowany prze IE nie jako enter (kod 13) tylko enter+shift czyli kod 13+ event.keyShift=true, dla innych przypadkow mi to dziala, natomiat dla entera nie chce ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:35 |