![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie własnie zrobiłem sobie bazę danych z urlopami pracowników i mam problem z kasowaniem urlopu. np Jak pracownik ma 12 dni urlopu zeszłorocznego i 20 dni tegorocznego i chciałby zarezerwować 13 dni urlopu to fajnie najpierw usuwa z bazy danych z urlopu zeszłorocznego a później tegorocznego, ale mam problem ze by opcją kasowania urlopu np pracownik powie ze chce zmienić datę urlopu to ja kasuje urlop ale jest taki problem ze jak skasuje to skasowany urlop dodaje mi do tegorocznego a powinien tyle ile usunęło z zeszłorocznego usuneło powinno dodać jak i zarówno tegorocznego proszę o pomoc wysyłam procedurę
php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 16.03.2010 Skąd: ~Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się tematami takimi jak: MVC, OOP oraz frameworki PHP. Zaoszczędzi Ci to przyszłej pracy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zostawić gdzieś info ile było zeszłorocznego urlopu i w razie kasowania sie do tego odwołać, a przedmówcy proponuję polać bo dobrze mówi! Ale wszystko w swoim czasie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię coś podobnego i moim zdaniem powinieneś zmienić podejście... Powinieneś mieć tabelę urlop_zaplanowany jak i urlop_wykorzystany. Wtedy przypadek który opisujesz nie będzie problemem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja dodałbym do bazy jeszcze jedną tabelkę, w której przechowywałbym informacje o wykorzystanych urlopach (przykładowa struktura: id_pracownika, urlop_z_roku, ilosc_dni, ...).
Miałbyś wtedy kontrolę nad np. ilością dni urlopu wykorzysanego przez pracowników w danym roku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.10.2025 - 09:51 |