![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam taki problem: chciałbym napisać skrypt, który w locie obliczał by dane liczbowe w formularzu. Formularz ten składa się z trzech sekcji (pól input) np:
1.) Cena 2.) Zakup 3.) Koszty Pole input 1 i 2 są stałymi, ale input z pola 3 można dodawać w zależności od sytuacji. Dodawanie nowego pola input odbywa się za pomocą php. Jak napisać skrypt JS który obliczał by właściwie wypełnione pola input niezależnie od ilości dodanych nowych pól o nazwie koszty. Dla stałych 3 parametrów potrafię napisać skrypt. Gorzej jeżeli idzie o dodatkowe pola input w dziale koszty. Dodam, że pole koszty zbudowałem w sposób <input type="text" name="koszty[1]"> w zależności od dodanej liczby pól liczba w nawiasie się zmienia o 1 dla każdego kolejnego pola. Jak napisać funkcję licz() obliczającą dane i wypisującą w dodatkowym polu input?? Dziękuję:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedź:)
(Dla JS znaczniki script powinny mieć odpowiednie atrybuty, ale nie chciało mi się ich pisać) Ten post edytował lord_t 12.05.2008, 22:25:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK! Zrobiłem coś takiego na podstawie przedstawionej podpowiedzi. Ale czemu to nie działa pod Firefoxem a tylko i jedynie pod Explorerem??
Kurde nie mam pojęcia!? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie dziala w FF to z reguly konsola bledow pokazuje co i jak jest zle, nieprawdaz?
-------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
Konsola błędów podaje ze dochod jest niezdefiniowany?? Kurcze i co zrobić aby w to pole wpisywał się wynik obliczeń??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj:
Kod var dochod=document.getElementById('dochod'); Zmień
na
Odwołuj się poprzez id. Teraz robisz to przez zmienną globalną którą rozumie tylko ie. Takie praktyki są niewskazane. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź. W między czasie zrobiłem coś takiego. Dodatkowo dołączyłem system poprawy przecinka "," na kropkę "." aby poprawnie wypełniać pola.
Z podpowiedzi zaraz skorzystam ![]()
A to ten sam skrypt z wykorzystaniem podpowiedzi. Serdeczne dzięki ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.05.2025 - 04:51 |