![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż, potrzebowałem ostatnio fajnego slidera i jako , że zawsze najlepiej czuję się w tym co sam zrobię, to też postanowiłem sobie go napisać.
Użyłem do tego JavaScriptu i to właściwie pierwszy mój "projekt" w nim wykonany (wcześniej sprowadzało się to do pisania kilku linijek). Dlatego jakby ktoś miał ochotę ocenić to z chęcią się dowiem co istnieje w JSe czego powinienem był tu użyć, a bezczelnie pominąłem ![]() Jeśli chodzi o używalność - jak najbardziej można użyć by stworzyć swoja galerię itp. Jedną bolączką jest na razie brak możliwości zmiany rozmiaru slidera, czy miniatur (te generuje PHP "w locie", ale można to wyłączyć w configu i samemu przygotować obrazki) no tak czy siak - proszę : toelFlow |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce za bardzo działać pod IE.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie można odnaleźć serwera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche jakiś taki nieintuicyjny. Przyzwyczajony jestem że slider reaguje na ruch myszki, wolno, szybciej itd.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem jakbyś zmniejszył czas przesuwania się kolejnych zdjęć to by było lepiej
-------------------- Tasi.pl - wejdź i zostań z nami na dłużej Artykuły, aktualności, filmiki, foto - wszystko z lekkim przymrużeniem oka Zwiększ ilość odsłon na swoim stronie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po mojemu to tam jest conajmniej za dużo kodu i to kodu który za cholere nie jest przenośny, bo z tego co zauważyłem to na sztywno w kodzie podajesz różne wartości w pikselach.ale ogólny efekt fajny - sprytne wybrnięcie z problemu przenikających warstw spotykanego w większości tego typu skryptów
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche zasmieciles globalna przestrzen nazw.. takie zmienne, jak np. "imgMiddle" i inne zdefiniowane w zasiegu globalnym moga zostac nadpisane w kazdym innym miejscu kodu, wiec jesli udostepniasz cos do wykorzystania dla innych, upewnij sie, ze prawdopodobienstwo ze pogryzie sie to z ich kodem jest jak najmniejsze
![]() mozesz: - umiescic caly swoj kod w anonimowej funkcji, ktora zostanie odpalona natychmiast po zaladowaniu
z racji tego, ze w JS jest zasieg funkcyjny, nic nie bedzie mialo dostepu do tych zmiennych poza funkcja - pozniej przeczytac ksiazke Douglasa Crockforda o programowaniu w JS ("JavaScript - mocne strony") i przepisac swoj kod obiektowo. nie moglbym polecic tej ksiazki wystarczajaco, mus dla chcacych zglebic JS ![]() Ten post edytował fleshgrinder 18.09.2010, 02:10:15 |
|
|
-mkdes- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bardzo mi się podoba.
Wymaga dopracowania reakcji myszki. Przydało by się autoodtwarzanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |