![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, chcialem stworzyc prosty skrypt ktory odliczalby do weekendu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Niestety nie działa tak jak bym tego chciał -.- Wydaje mi sie ze problem jest z funkcja setTimeout ktora wg. mnie powinna wlaczac funkcje czas od nowa (czyli w sumie cały skrypt) po upływie 1s.
Tutaj kod:
Mam nadzieje ze ktos mi powie co jest nie tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (Dzisiaj jest niedziela i skrypt wyswietla "TAK", problem jest gdy powinien odliczac wiec przestawcie sobie date w windowsie na np. wtorek i zobaczycie o co kaman). Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tylko Ty Qcumbeer masz z tym problem.
Ja mam jeszcze prostszy skrypt typu timer, którego zadaniem jest odliczanie w dół np. od 10 do zera co sekundę i nie działa. Mój problem polega na tym, że funkcja zmniejsz() po wywołaniu wykonuje się i zmniejsza argument 10 o 1 czyli wynik jest 9, a wewnątrz niej funkcja setTimeout() wywołuje ponownie funkcję zmniejsz(), ale tylko raz i 9 zmniejsza o 1 do 8, a potem wygląda na to, że przeglądarka się zapętla, bo w kółko kręci, kręci, kręci... i stoi na wyniku 8. Co jest źle? Ten post edytował yahreck 24.03.2010, 10:24:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe no troche mnie pocieszyles (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) no wlasnie nie moge zrozumieć dlaczego w tym skrypcie to działa! \/
tylko ze ten odlicza do danej daty (i zle liczy dni) a ja hce zeby odliczal do powiedzmy piatku 18:00, od piatku 18:00 do niedzieli 24:00 byl komunikat ze jest weekend a potem od poniedzialku dalej odliczal do piatku 18:00, na prawde nikt nie wie co jest z tym nie tak? nikt nie pomoze? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie zadziałało, gdy wyświetlanie wyników przerzuciłem do okienka tekstowego.
Może i Ty Qcumbeer musisz zrobić coś podobnego?
nie moge zrozumieć dlaczego w tym skrypcie to działa! \/
Może dlatego działa, że wynik jest zwracany w miejscu znaczników <div> ? Ten post edytował yahreck 24.03.2010, 11:27:15 |
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki wielkie yahreck za podpowiedz z tym okienkiem tekstowym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) w diva nie chcialo mi sie bawic. dla zainteresowanych pokombinowalem troche zeby to nie wygladalo tak brzydko jak okienko i skrypt teraz wyglada tak:
i wszystko działa pieknie jak nalezy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kopiowanie jak najbardziej wskazane (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) peace Ten post edytował Qcumbeer 25.03.2010, 20:57:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:13 |