![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem z dynamicznym wyświetlaniem select'a. Na JS za bardzo sie nie znam no ale może Wy coś mi podpowiecie
![]() Oto kod:
No i to niby działa w IE i FF ale w Operze występują "puste" pola na liście. Oto efekt: obrazek Jak pozbyć sie tych "pustych" pól? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prosciej ci to zrobic poprzez document.createElement ?
i troche mi sie nie podoba pierwsza linijka, czy ona cokolwiek zmieia?wydawalo mi sie ze length jest tylko informacja, i nie zmienia wlasciwosci obiektu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki, poradziłem sobie tak że tą ostatnią linie zamieniłem na:
Ale to działało tylko w Operze... w FF i IE nie działa więc wymyśliłem sobie takie coś:
Mam nadzieję, że to poprawne rozwiązanie (działa na IE7.0, FF2.0 i O9.2, na innych nie testowałem). Umieszczam je bo może komuś sie przyda ![]() Pozdrawiam ![]() PS. Temat do zamknięcia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to jest bez sensu... przecierz zawsze domyślnie zaznaczony jest pierwszy element z listy...
ale jeśli już to istnieje możliwość z selectedIndex , według mojej kochanej książeczki działa dosłownie z każdą przeglądarką Ten post edytował misiek172 29.03.2007, 14:51:16 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ale to jest bez sensu... przecierz zawsze domyślnie zaznaczony jest pierwszy element z listy... to 0 w indexie było domyslne... normalnie to mam tam zmienną w której przekazuje który element ma być wybrany jako domyślny Cytat ale jeśli już to istnieje możliwość z selectedIndex , według mojej kochanej książeczki działa dosłownie z każdą przeglądarką działać to to działa ale dokładnie w taki sam sposób jak pisałem w pierwszym moim poście... występują "puste" pola Specjalnie zmieniłem na selectedIndex i oto przykład: obrazek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:09 |