![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem ajaxowo-javascriptowy:
Na stronie mam generowane masowo przez PHP <SELECTY> z różnymi opcjami do wyboru, wg wzorca for($i=1; $i<25; $i++) echo '<SELECT id="pole'.$i.'" ONCHANGE=change_display('.$i.')>'; // select może mieć id, name, nieważne echo '<OPTION VALUE="dodaj">dodaj</OPTION> <OPTION VALUE="zmien">zmien</OPTION> <OPTION VALUE="usun">usun</OPTION> </SELECT>'; czyli np. już w html-u Funkcja change_display ma zmieniać wyświetlanie różnych elementów na stronie, ale z tym sobie umiem poradzić. Chodzi tylko o sprawdzenie wartości SELECTA pole17. Próbowałem z evalem i getElementById oraz standardowymi odwołaniami typu selectedIndex ale nie udało mi się dojść do dobrego rozwiązania. Chodzi o to, że zapytania
działają, a nie umiem tego uogólnić, żeby zrobić funkcję zmiennej n i wywoływać f(n). Próbowałem m.in.
i jeszcze różnych kombinacji z cudzysłowami itd. ale żadna z nich nie działa... Liczę na waszą pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm w sumie racja, działa, dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:26 |