![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siema Mam problem z alertem w javie a w zasadzie nie wiem jak zrobic cos takiego zeby mi trzymało strone jak wyskakuje alert w javie a jak narazie to przechodzi do pustej strony i w tedy wyskakuje js
Jak zrobić zeby wyskakiwał na tej samej stronie ![]() [php:1:aa85436ba7]<?php function new_file($autor, $news_id, $data_dodania, $email, $opis) { if ($autor=="" OR $opis=="") { echo "<script>alert("Nie wypełniłeś wszystkich wymaganych pól.");history.go(-1)</script>"; exit; } // potem idzie query z do bazy mysql ?>[/php:1:aa85436ba7] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze submit button'owi w formularzu dac link do funkcji js?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja sprawdzajac - musisz ja sobie przerobic:
<script> function checkData (){ if (document.signup.APPLICANT_A_TITLE.value == "") { alert("Wpisz tytuł.") document.signup.APPLICANT_A_TITLE.focus() return false} if (document.signup.APPLICANT_A_LAST_NAME.value == "") { alert("Wpisz nazwisko.") document.signup.APPLICANT_A_LAST_NAME.focus() return false} } </script> <form action="adres_url" method="POST" enctype="text/plain" name="signup" onsubmit="return checkData()"> <input type="text" size="5" name="APPLICANT_A_TITLE"> <input type="text" size="20" name="APPLICANT_A_LAST_NAME"> <input type=submit value=wyslij> </form> dostosuj do swoich potrzeb - po kliku na subimt nim przekieruje na kolejna strone gdzie dodajesz do bazy wyswietli komunikat jesli poja sa puste i zaznaczy pierwsze niewypelnione Kossa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kossa: bez urazy, ale odsylam do dokumentacji DOM
![]() A odpowiedz: w sekcji body przykladowy formularz: [xml:1:c5c597700b] <form name="form1" action="" method="post"> Nick: <input type="text" name="Nick" /> <input type="button" value="Slij Wasc" onclick="java script:check()" /> </form> [/xml:1:c5c597700b] a w sekcji head Kod <script type="text/javascript">
function check() { var form = document.forms['form1']; if (form.elements['nick'].value.length) { form.submit(); } else { alert('wypelnij prosze Cie, wszystki pola, NOW'); } } </script> Z grubsza to tak bym robil ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:18 |