![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważyłem, że zwykły przycisk reset nie kasuje w formularzu danych, które są wprowadzone defaultowo za pomocą value="coś tam".
Niby to i słuszne, ale ja chcę u siebie dać dodatkowy guzik, który będzie czyścił wszystkie pola. Da się to jakos zrobić w javascript? pozdrawiam Antonio. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo:
Kod <script language="JavaScript">
<!-- function znikanie(txt) { document.formularz.mail.value=''; } //--></script> <form name="formularz"> <input name="mail" value="Wpisz e-mail" value="Tu jest domyślny tekst"/> <input type="button" name="pusty" onClick="znikanie()" value="Wyczyść"/> <input type="reset" value="Powróć do domyślnego"/> </form> Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, o to mi chodziło, ale czy nie dąło by się tego jakoś globalnie zrobić dla wszystkich pól formularza nie wklepując linijki dla każdego pola z ręki?
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:17 |