![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ten problem zmarnowałem 2 godziny i nic z tego nie wynikło, więc zwracam się do was z prośbą o rozwiązanie mojego problemu.
Mam taki o to formularz: CODE <form name='f1' action='index.php5?page=insert' method='post' onsubmit="return SprawdzForme();"> <table id='male' border='0px'> <tr><td>Nick*: </td> <td><small id="small_nick">Wymagana ilość znaków: min - 5, max - 30</small></td> <td><input type='text' name='nick' maxlength='30'></td></tr> <tr><td>Imie*: </td> <td><small id="small_imie">Wymagana ilość znaków: min - 3, max - 30</small></td> <td><input type='text' name='imie' maxlength='30'></td></tr> <tr><td>Nazwisko: </td> <td><small id="small_nazwisko">Wymagana ilość znaków: min - 3, max - 30</small></td> <td><input type='text' name='nazwisko' maxlength='30'></td></tr> <tr><td>* Wymagane pola</td><td><input onsubmit="return SprawdzForme();" type='submit' value='Stworz konto'></td></tr> </table> </form> CODE <head> Wszystko grało póki nie dodałem funkcji ZmienKolor(id, kolor). Jeżeli ją wyciągne z tagów <script> i włożę w osobne tagi <script> to wtedy funkcja ZmienKolor(id, kolor) nie jest odnajdywana (sprawdzałem w debuggerze mozilli).<script type='text/javascript'> /* <![CDATA[ */ function SprawdzForme() { var x=0; //nick maxlength 30 min 5 if (document.forms.f1.nick.value.length < 5) { ZmienKolor("small_nick", "red"); x++; } else { ZmienKolor("small_nick", "black"); } //sprawdzanie ile jest bledow w formularzu if (x > 0) { return false; } else { return true; } function ZmienKolor(id, kolor) { var e=document.getElementById(id); if (e <> NULL) { e.style.color=kolor;} } } /* ]]> */ </script> </head> Aha jak chce wrzucić skrypt poprzez <script type="text/javascript" src="xxx"> to również nie mogę używać funkcji tak wrzuconych ![]() Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:29 |