![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam formularz z 2 polami typu radio, mają one ustawione zdarzenie onclick="pole()" (kod funkcji niżej) i chce zrbić tak, że jak wybiore pole oznaczone fizyczna, to żeby blokowało 2 pola typu text Kod <script language="javascript"><!-- function pola() { if (document.create_account.co.value == "fizyczna" && document.create_account.co == CHECKED) { document.create_account.company.disabled=true; document.create_account.nip.disabled=true; return true; } else { document.create_account.company.disabled=false; document.create_account.nip.disabled=false; } } //--></script> funkcję napisałem w ten sposób ale niestety nie działa. dawałem też onclick="return pole()" ale też bez efektów. Proszę o pomoc. Dzięki -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
i nie zapomnij o zdarzeniu "onChange='pole();'" przy każdym radiobuttonie. Pozdrówka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety ale nie działa. dalej nic sie nie zmienia jak wybiore opcję fizyczna.
-------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, zapomniałem ID w tagu formularza. Powinno być tak:
Dla pewności sprawdzałem na IE, FireFox i Safari i działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
mi niestety to nie działa, może podpowiem, że to formularz rejestracji w OSC jest
-------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 10:27 |