![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrócie mam sobie taki skrypt:
I on owszem liczy i przekierowuje ale liczy w sekundach, ja potrzebuje czasu ok. 45-60minut więc bez sensu jest to pisanie w sekundach ![]() Z kolei jak dzile przez 60 to wychodzi np. 59.9.... kto mógłby przerobić skrypt aby w minutach pokazywał ? -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
liczenie czasu w taki sposób jest niedokładne obciążone dość dużym błędem
![]() Tu masz sajt strona z pobieraniem godziny podpatrz jak sie pobiera godzine i sekudny zapisz na wejściu czas startu min i sek korzystaj z timera i badaj roznice czasMinStart - czasMinAktualny to samo z sekundami na tej podstawie stwierdzisz jak daleko bądź blisko jesteś danej chwili i jak wykryjesz czas przekroczony to reload -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tylko ja js nie umiem
![]() Gdzieś widziałem taki skrypt który po upływie 15 minut wyświetlał komunmikat "Siema" i odliczał. edit: A można jakos dopisac aby co załóżmy 60 sec się zapisywało ciacho => http://pl.php.net/setcookie Tzn. chodzi o to że przy pierwszym wejściu sprawdzał by czy jest ciastko i jeśli tak to o jakiej wartości, jeśli brak to odliczaj od np. 45min a jeśli ciacho ma np. wartośc 21 to zacnij odliczac od 21. Da się to jakoś zrobić ? Żeby nie dało się oszukać tak zegara że odświerz i po sprawie ![]() Ten post edytował kiler129 17.01.2007, 21:49:15 -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 05:00 |