![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuje dobrego rozwiazania wyeliminowania bledu glownie w IE6 (nizsze wersje moga zostac pominiete) dla jQuery w wersji 1.3
Znaleziono dotychczas rozwiazania nie sa zbyt eleganckie lub posiadaja bledy. Chodzi mi glownie o grafike przezroczysta umiszczona bezposrednio jak i zdeklarowana w css (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Niestety pngFix nie jest dobrym rozwiązaniem. W większości przypadków albo przeskalował mi obrazek, albo w ogóle nie zadziałał.
Poczytaj o AlphaImageLoader. Jest to dobre rozwiązanie, które w większości przypadków się sprawdza (i nie musisz używać javascript). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pngfixy też się opierają na AlphaImageLoaderze a nie powodują błędów walidatora css.
Ja polecam tego pngfixa: PngFix2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie te rozwiazania nie dzialaja przy uzywaniu wlasciwosci 'background-repeat'...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ano nie działają, nie licząc powielonego tła obrazkowego złożonego z obrazków 1x1px. Jak znajdziesz rozwiązanie, które działa to daj znać:)
Zakładając, że miałbyś do powielenia niezbyt małe obrazki*, można by emulować powtarzanie poprzez zamianę jednego diva na 1+n ( 1 z oryginalną treścią, n - powielenie jednego diva w którym jest tło (bez repeat) ), ale nie spotkałem na necie takiego skryptu (może sam napiszę;) ). _____ *) żeby np. nie wygenerować 1000 lub 5000 divów. Ten post edytował lord_t 28.02.2009, 15:31:49 |
|
|
![]()
|
|
Haha mam!
Genialna, wersja 2.0 alpha 3! Podaje linka: http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/ Przyklady po prawej stronie:) Wada nr 1: Nie dziala przy ustawionym wlasciwosci: 'position: absolute', jakies rozwiazanie? Mialo byc jQuery:p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Pngfixy też się opierają na AlphaImageLoaderze a nie powodują błędów walidatora css. Ale mają jedną poważną wadę. Mają na sztywno ustawiony atrybut sizingMethod. Jeśli dodasz to do css, to możesz w niewielkim stopniu wpłynąć na zachowanie tego filtra. A to, że jest to niezgodne ze standardami... w końcu to IE6. W tym nic nie jest zgodne ze standardami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:09 |