![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
zaczynam dopiero z jquery i mam taki oto problem: robię walidację formularza: CODE $("#form").validate ( { errorClass: "walidacja", rules: { uzytkownicy_podpis: { required: true, minlength: 3 }, }, messages: { uzytkownicy_podpis: { required: "Wprowadź podpis użytkownika!", minlength: "Podpis musi mieć minimum 3 znaki!" }, } } ); Wszystko działa dobrze dopóki przesyłam formularz tradycyjnie bez wykorzystania AJAX'a. Jednak gdy chcę zrobić tak: CODE /* dodawanie rekordów */ var opcje_dodawania = { target: '#operacje', beforeSubmit: function() { $("#form_nowy").fadeOut("fast"); $("#loading").show("fast"); }, success: function() { $("#loading").fadeOut("fast"); $("#operacje").show("fast"); }, type: 'post', clearForm: true, resetForm: true }; $('#form').submit(function() { $(this).ajaxSubmit(opcje_dodawania); return false; }); Walidacja przestaje działać, wiem, że trzeba jakoś użyć beforeSubmit, ale jakoś nie wiem jak powiązać z tym funkcję validate. Czy ma ktoś pomysł jak to zrobić? Dzięki za odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:20 |