![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam duszpasterstwo:D
Moja skromna duszyczka ma wielki problem - chce dodać przy pomocy jquery ajax dane do bazy naskrobałem kod:
Wszsytko działa i hasa aż miło jednak jest to do jednego diva o id=ulubione mój problem polega na tym że jak wyświetle dajmy na to liste filmów i przy nich chce zdrobić dodawanie do ulubionych przy pomocy jquery to musze mieć divy o różnych id więc dodaje $id z bazy i mam wtedy sytuacje taką: <div id="1"><a href="#">dodaj</a></div> <div id="2"><a href="#">dodaj</a></div> <div id="3"><a href="#">dodaj</a></div> i jak teraz zrobić aby jquery czytała te id? przekazywała do ajax.php? Chyba troche namieszałem ale myśle że ogólny sens został przekazany Proszę o pomoc i pozdrawiam phpowców |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeanalizuj poniższe
![]()
PS.
do elementu zdefiniowanego odwołujesz się magicznym słowem this, w tym przypadku nic to nie zmieni, ale w bardziej rozbudowanych skryptach stworzy to dodatkowy problem np:
w taki sposób znikną wszystkie elementy, wystarczy zmienić na $(this).fadeOut(); i gitara ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp.
próbowałem Twojego sposobu na szybko bo czas mnie goni i coś mi nie działało więc na szybko wymyśliłem zrobić to tak:
Działa jednak wiem że jest to droga w tył niż do przodu jednak czas czas czas ![]() Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:25 |