![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Długo szukałem dobrego narzędzia do tworzenia wykresów w PHP. Znalazłem najbardziej odpowiadające mi rozwiązanie - jpGraph. Niestety, nic nie mogę znaleźć na temat linii trendu. Szukając w Google pokazują się tematy z trendem Excela. Czy mógłby mi ktoś chociaż podsunąć jakiś pomysł (może inne narzędzie) jak zrobić wykres słupkowy z linią trendu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpie żeby któraś z bibliotek posiadała taką funkcję, bo są to 2 oddzielne wykresy nałożone na jedną siatkę.
Linia trendu przebiega po wieszchołkach wykresów słupkowych, więc musisz pobrać maksymalną wartość z każdego słupka i poprowadzić przez nie wykres liniowy. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 6 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wrażenie, że Highcharts to potrafi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 09:20 |