Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [joomla]działa administracja ale nie strona, instalacja z palca
Kamils2
post 12.08.2014, 06:29:02
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Mam nastepujacy problem musze przeniesc miedzy serwerami stronke na joomli 1.5.6 zrobilem sobie kopie bazy , zgralem pliki z FTPa i teraz tak wgralem pliki na nowy serwer, wgralem baze zmienilem dane do bazy w pliku configuration.php (ustawienia joomli) i teraz trick jest taki. Dziala mi Panel administratora bez problemu ale strona sama w sobie juz sie nie wyswietla co najlepsze jesli podam bledne dane do bazy to mi sie wyswietli komunikat ze bad polaczenia ale jesli dane sa dobre to po prostu po wpisaniu adresy www mam caly bialy ekran. Bardzo rzadko pracuje na joomli jesli juz to stawiam ja od podstaw a nie przenosze dlatego nie za bardzo mam pomysl czym to moze byc spowodowane. Czy ktos z was mial moze podobna sytuacje? Czy mozecie mi takze podpowiedziec jak w najlepszy sposob dokonac migracji z 1.5.6. na 2.5 oraz czy sa tam rozne systemy szablonow?

Pozdrawiam Kamil
Go to the top of the page
+Quote Post
mar1aczi
post 12.08.2014, 06:52:15
Post #2

-----

Przyczyn takiego zachowania może być kilka - któryś z dodatków, sam szablon itp. Włącz w panelu administracyjnym wyświetlanie błędów, zmień szablon strony na podstawowy i zobacz czy cośkolwiek się pokaże. Możliwe, że szablon korzysta z jakiegoś cache i trzeba by go wyczyścić. Zmieniłeś również ścieżki do katalogów tmp i log w pliku konfiguracyjnym?

--------------------
Szanuj innych czas! Kliknij , gdy pomocną wskazówkę otrzymasz.
+Quote Post
Kamils2
post 12.08.2014, 07:25:15
Post #3

-----

wyswietlanie bledow wlaczone, szablon zmieniony na jeden z domyslnych i nadal to smao

moze zapytam inaczej

i tak musze zrobic migracje tego systemu z 1.5.6 na 2.5 wiec nie interesuje mnie za bardzo uruchomienie tego 1.5.6 ponownie jedynie jakas sprawna migracja danych do 2.5 czy mozecie mi polecic jakis sprawdzony sposob na to?
+Quote Post
mar1aczi
post 12.08.2014, 07:39:05
Post #4

-----

Dokumentacja: http://docs.joomla.org/J2.5:Migrating_from...5_to_Joomla_2.5
[w PL http://wiki.joomla.pl/Migracja_Joomla_1.5_do_Joomla_2.5]

--------------------
Szanuj innych czas! Kliknij , gdy pomocną wskazówkę otrzymasz.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:46