![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam formularz i skrypt JS, który sprawdza, czy wymagane pola są wypełnione czy nie (w tym drugim przypadku blokuje wysyłanie formularza do serwera). Niestety zupełnie nie wiedzieć dlaczego po wpisaniu dowolnej wartości w polu "imię" skrypt kończy pracę i wysyła formularz, nawet w przypadku gdy pozostałe pola nie są wypełnione, w innym przypadku zaś o dziwo działa poprawnie. Co tu może być nie tak? Dodam, ze próbowałem kombinować z jednym zbiorowym warunkiem ("||") ale efekt też był ten sam... Skrypt:
Formularz:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co mówi konsola błędów w przeglądarce ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że na ten temat nic (sprawdzałem kilka razy)... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
PS. Czy wartości Value ustawione na wartość "" mogą mieć tu jakieś znaczenie? Ten post edytował ddzkm 26.10.2009, 13:24:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob tak:
1. Zmien nazwe pola (w formularzu, parametr name)e-mail na email, 2. Zmien typ przycisku w formularzu z submit na button, 3.W zdarzeniu onclick tego przycisku wpisz tylko empty_check() 4. I najwazniejsze czyli funkcja empty_check (bo bez urazy, ale ta twoja to straszna kaszana):
|
|
|
![]()
|
|
Po małej modyfikacji działa (nie mogłem niestety zmienić przycisku na "button", bo przestawała działać walidacja w PHP (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). A oto wersja działająca:
Zaś w formularzu zgodnie z podpowiedzią zmieniłem jedynie "e-mail" na "email". Wielkie dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:01 |