![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moj problem wyglada nastepujaco:
mam javascript odpowiadajacy za dynamiczne wyswietlanir tresci. zawarta ona jest pliku player.php. player.php mam link do wyswietlania tej tresci: caly moj problem polega na tym, aby player.php przeczytal zmienna, ktora jest w tym samym pliku co link... da rade w jakis sposob mu ja przekazac?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) probowalem zamiast 'player.php' wkleic cala zawartosc player.php ale tak nie dziala... moze macie jakis sposob aby to obejsc lub cos?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) z gory dzieki za pomoc:)(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do końca rozumiem Twoj problem, ale możesz przekazać parametr do iframe z JS taką małą sztuczką - zmieniając adres iframe. W adresie możesz modyfikować zmienne i wykrywać te zmiany w js, albo przeładowywać całą stronę i za pośrednictwem $_GET ustawiać parametry w skrypcie PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o to, aby przekazac zmienne do pliku player.php. dzialaja funkcje include i require, tylko ze nie chce wyswietlac tego pliku tylko przekazac same zmienne... moze macie jakis sposob?
Ten post edytował lucas666 27.08.2011, 23:53:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekazać poprzez query string ale do końca nie jestem tego pewny.
Ten post edytował Rid 28.08.2011, 00:09:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli ustawisz adres dokumentu znajdującego się w iframe w odpowiedni sposob, to przekazesz zmienne, np.
Kod <iframe src='player.php?zmienna1=wartosc1&zmienna2=wartosc2&tablica1[0]=zmienna3&tablica1[1]=zmienna4&itp=itd'></iframe> to w skrypcie player.php będziesz miał dostęp do tych zmiennych w PHP poprzez $_GET, a mianowicie: $_GET['zmienna1'], $_GET['zmienna2'], $_GET['tablica1'] mam nadzieję, że o to chodzi. natomiast, z tego co pamiętam, jeżeli chciałem przekazać zmienne dla JS, to robiłem to doklejając na tej samej zasadzie (bądź jakiejkolwiek innej) do adresu zmienne po znaku '#' co nie powoduje z tego co pamiętaj przeładowania dokumentu, natomiast można to obsłużyć w JS. |
|
|
![]()
|
|
dalej nie wiem co zle robie... ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:43 |