![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie czy może natknął się ktoś na skrypt który zamienia na stronie litery na obrazki ? chodzi mi o taki skrypt ktory "przerobi" strone aby wyświetlała zamiast konkretnych znaków obrazki .gif Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli coś ala emotki potrzebujesz, poszukaj było na forum. ![]() ~edit przepraszam pomyliłem się, myślałem, że chodzi o php a Ty to chcesz osiągnać w Javie ... ![]() @Amorph - To był przykład zastosowania, bo pobrać całą stronę to domyśliłem się, że wiesz jak ... ale mniejsza o to, bo i tak w tym temacie chodzi o coś innego. :] Ten post edytował strife 7.08.2006, 19:17:07 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpię aby dało się w ten sposób przerobić całą DOWOLNĄ stronę html
![]() ale dzięki za chęci... ![]() Pozdrawiam..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz całą stronę, to musisz jakoś wyciągnąć dane tekstowe. Możesz sobie pomóc obiektami DOM. Nie wiem czy nie dało by się napisać jakiegoś regexpa, bo nie orientuję się na tyle dobrze w składni...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niepamietam gdzie ale czytałem o funkcji php która zczytuje dane textowe ze strony. Pamietacie coś ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niepamietam gdzie ale czytałem o funkcji php która zczytuje dane textowe ze strony. Pamietacie coś ? file_get_contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual - to Ci pobierze, cały kod źródłowy strony. Może lepiej powiedz co chcesz osiągnać będzie nam łatwiej Ci pomóc. ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Chce aby po wczytaniu strony skrypt zamienial litery na odpowiedniki w gif'ach....
Ok doszedłem mniej więcej... Prośba: Jak zrobić aby nie zmieniał liter w konkretnych wyrazach ?
Pozdrawiam... Ten post edytował Amorph 7.08.2006, 22:29:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 04:18 |