![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z usunięciem/schowaniem danego bloku div. Gdy użyję funkcji .each to chowa mi wszystkie bloki - prawdopodobnie dlatego, że wykonuję tą funkcję w innym nadrzędnym div - ale muszę ją tam wykonywać. Ogólnie zaczytuję przez php wszystkie .caly_div ale #potwierdź_usun w którym ma się wykonywać funkcja do ukrywania div jest poza .caly_div. Do rzeczy:
Proszę o jakieś podpowiedzi bo kombinuję już kilka dni i mi się już pomysły skończyły. Pozdrawiam i z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca zrozumiałem problem.
Chcesz usuwać wszystkie divy z klasą .caly_div po kliknięciu w #potwierdz_usun, tak? Jeśli tak, to wystarczy że zrobisz coś takiego: Kod $("#potwierdz_usun").click(function() {
$(this).fadeOut(); $('.caly_div').each(function() { $(this).hide(); }); }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
na początek dziękuję za zainteresowanie :-) Chce usunąć/schować konkretny ".cały_div". Gdy odpalam ".confirm" otwiera mi się okienko z potwierdzeniem (#potwierdz_usun) - opcja Tak i Nie. Gdy kliknę na Tak wykonuje się ".formZakoncz" i cały ajax w którym będę sobie usuwał dane z bazy danych. Wszytko jak do tej pory robię po Get. Po tym usunięciu chciałbym aby div ".cały_div" się schował. Problem polega na tym że mam kilkanaście tych bloków ".caly_div" i w zależności w który ".confirm" kliknę chciałbym aby ten konkretny się usunął a nie wszystkie. mam nadzieję że trochę jaśniej napisałem. Dodam tylko że okno z potwierdzeniem jest poza wszystkimi blokami .caly_div z tego względu że ma przeźroczyste tło i gdybym umieścił to potwierdzenie wewnątrz bloku ".caly_div" to by przyciemniło tylko ten jeden ".caly_div" nie całą stronę. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajesz:before warstwę pokrywająca i nie ma znaczenia gdzie się znajduje. Na szybko możesz utworzyć zmienną przechowującą klikniety element i później na tym pracować dalej (kopia obiektu), możesz w selektorze wyszukać atrybut z konkretnym rel jesli są unikalne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam
Dzięki viking za podpowiedz :-) Udało się choć nie wiem czy do końca jest to poprawne ale grunt że działa :-) Dodałem po ".confirm" w jquery zmienna:
a w kodzie html: czyli każdy ".caly_div" ma inną nazwę a przez to jest innym blokiem ;-) Później funkcja "each" która wyszukuje mi ten konkretny div. Liczby w nazwie generuję za pomocą php i mysql ;-) Chciałem to zrobić na zasadzie: "wyszukaj .caly_div który zawiera link rel="x".." ale nie potrafię się za bardzo posługiwać instrukcjami w jquery choć w php potrafię. Pozdrawiam Ten post edytował InosU31 21.05.2017, 15:15:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej brak podstaw CSS na którym operuje sizzle.
https://jsfiddle.net/4Lt6d3zL/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 12:46 |