![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej mam kolejne pytanie:) otoz kiedys zainstalowalem jakis cms u siebie na serwerze.. po wytestowaniu go stwierdzilem ze mi sie kompletnie nie podoba, wiec go usunolem :0 jednakze nie caly! zostalo po nim kilka folderow a w nich podfolderow a wtych podfolderach sa pliki.. ktorych nie moge usunac za nic:| a jak nie mozna usunac tych plikow, to nie moge usunac powyzszych folderow ;/
tc zwraca blad ze nie moze usunac pliku podczas pruby wywalenia ich (zmienic chmoda tez nie) a gdy chcialem usunac plik poprzez sktypt php wywala zawsze Permission denied czyli brak dostepu :0 co mam zrobic z takimi plikami i folderami, ktorych nie da sie usunac, ani nic z nimi zrobic? jak sie ich pozbyc? ma ktos jakis pomysl? edit: dodam jesczze ze niektore foldery sa niby puste w srodku (wedlug tc) i mozna je usunac... tez na niby ![]() Ten post edytował andixxx 21.08.2006, 13:19:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było instalować
![]() A poważnie to na ftp-a wchodzisz przez przeglądarkę? Jeśli tak to może jakiś klijent ftp? Kiedyś miałem podobnie i usunołem to programem bez problemu! Może są gdzieś uktyte pliki z serii .htacces i .htpasswd? -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instalowales cos z fantastico?
potem usunales pliki z serwera zamiast przez cpanel? tak to jest jak sie nie czyta co pisze przy instalacji ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
w sumie to nie pamietam juz co to bylo:) a na serwer wchodze za pomoca total comandera ;P jak sie tego badziewia pozbyc
![]() |
|
|
-mgis- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Ja mam niemalże identyczny problem, a różni się on tym że ja pliki stworzyłem... ![]() Jest na to jakiś sposób? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Ja mam niemalże identyczny problem, a różni się on tym że ja pliki stworzyłem... ![]() Jest na to jakiś sposób? Problem jest ze źle skonfigurowanym serwerem. Pliki takie można usunąć z poziomu php: rmdir i unlink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
W TC -> Sieć -> Pokaż ukryte pliki i najprawdopodobniej będziesz mógł usunąć katalogi.
|
|
|
-mgis- |
![]()
|
Goście ![]() |
@webdicepl
zaznaczyłem i nic mi nie daje. Ja mam pliki (nie) do usunięcia, może chodziło ci o katalogi andixxa? w sumie to katalog mógłbym machnąć też... I oto sprawdzałem przed chwilką: usuwa wszystko ze środka i tylko te pliki zostają Problem jest ze źle skonfigurowanym serwerem. Pliki takie można usunąć z poziomu php: rmdir i unlink. otóż mam skrypt własnoręczny i juz wpadłem na to żeby nim pojechać ale...Jakieś błędy? Oto i on:
Więc? Nadal proszę o wsparcie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakieś to znaczy jakie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez mam czasem taki problem
zaloguj sie na jakis pseudo-przegladacz folderow na ftpie i usun sobie tam jaki net2ftp czy cos podobnego na wiekszosci kont cos takiego jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo rzeczywiście zaznacz w TC ukryte pliki, a potem - jeśli już wiesz, które to, a nie chcą się usunąć być może będziesz musiał im zmienić atrybuty (zaznaczasz plik, a potem: PLIKI->ZMIEŃ ATRYBUTY)
-------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
są to pliki zdalne, usuń je z poziomu php.
np kodem -mgis- - http://example.pl?xid=./sciezka/do/pliku.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 4 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Morąg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien prawa do katalogow!!!
jak masz linuxowy serwer to chmod 777 nazwa_katalogu i usun! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tu masz przyklad lecz funckja chmod zadko kiedy dziala
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@koderrr
próbowałem poprzez ten net2ftp i nic to nie daje @simperium zaznaczam te 'pokaż ukryte pliki' potem zaznaczam ten plik i wchodzę w pliki>zmień atrybuty, daję tam 777 (zaznaczam wszystko) i wyskakuje: "Nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików!" @b_chmura -mgis- to byłem ja i próbowałem już tym skryptem ![]() @gutek84 serwer mam na ovh (60free) - nie wiem jaki to jest. Zmieniłem atrybuty katalogu (poprzez TC) na 777 i usunąć nie mogę nadal... @marcio zrobiłem sobie marcio.php, zrobiłem odpowiedniego forma do tego, wypełniam i jest: "Nie mozna usunac [tu nazwa jest] Brak uprawnien" Sorki że tak wymieniam was tutaj ale już sił nie mam ogólnie na to wszystko :/ I dziękuję wszystkim za dobre chęci |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wsadź to do katalogu z plikami
plik w którym będzie powyższy kod nazwij "unlink.php" Ten post edytował b_chmura 31.01.2008, 10:46:59 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Wielkie dzięki!
![]() Ładnie się wszystko usunęło i został tylko ten skrypt oczywiście ;] ps. nie mogę znaleźć guziczka 'pomógł'... Ten post edytował Mgis90 31.01.2008, 14:26:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.05.2025 - 06:36 |