![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytalem forum ale w wiekszosci problem byl rozpatrywany dla duzych plikow
xml, a u mnie raczej beda spore archiwa zip, w ktorych bedzie po kilka tysiecy malych max 2kB plikow xml, z ktorych kazdy bedzie odpowiadal pozniej jednemu wierszowi w tabeli bazy danych mysql i jak to teraz konwertowac czym i zapisywac zeby jak najmniej obciazac serwer i zeby mnie administrator od razu nie zbanowal tym bardziej ze aktualizacja co 24h |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz.
Simple xml jest wygodny - dla malych plikow nie zajmie ci duzo pamieci. Ale jak sprawdzi sie przy tysiadach plikow, to nie wiem. Napisz sobie parser - a ze jest prosty nie zajmie ci duzo czasu - i przetesc dla kilka tys plikow. Jak czasy beda zadowalajace to zostaw. jak nie to masz xml-reader, lub nawet wyrazenia regularne (o ile plik jest na prawde prosty) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może wystarczy po prostu otwierać na raz tylko jeden plik XML? Do tego import wykonywać "porcjami", automatycznie przekierowywać do następnej porcji (ominięci limitu wykonywania skryptu). Nie powinno być problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jeśli można spytać to jak ominąć limit wykonywania skryptu? i jak się to robi porcjami?
nie mogę nigdzie znaleźć na ten temat - proszę mnie naprowadzić na odpowiednie nazewnictwo choćby to wyszukam resztę |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:53 |