![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
uploadify nie uploaduje mi plikow, nie wiem dlaczego, oto moja konfiguracja: w <head> dalej..
I klikam Browse, dodaje fotke, laduje ja, klikam Upload Files, przez sekunde widac napis "Complete", ale nic sie nie pojawia w katalogu uploads :/ wie ktos gdzie robie blad? UPDATE: dodam jeszcze tylko, ze katalog uploads ma prawa zapisu (777) Ten post edytował hondek 13.06.2009, 12:22:15 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A masz wszystko w porządku po stronie serwera?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalezy co przez to rozumiec, jezeli chodzi o upload plikow to php normalnie mi uploaduje pliki...
Mam: Apache 2.0, PHP Version 5.2.6-2ubuntu4.2, file_uploads On On, upload_max_filesize 2M 2M, tak wyglada plik upload.php
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na pewno?
![]()
a w dokumentacji: Cytat The name of your files array in the upload server script. $_FILES['Filedata'] jest tablicą plików, a nie jednym plikiem. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
przeciez gdy uploadujemy plik :
to potem odwolujemy sie do niego przez:
wiec w czym problem? -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
W tym problem, że Uploadify tworzy tablicę w tym kluczu, gdyż umożliwia wysyłkę wielu plików naraz. ;]
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ale przeciez w demo jest upload jednego pliku
Cytat Single File Upload Nie doczytalem nic w dokumentacji, ze trzeba cos modyfikowac przy uploadzie jednego pliku, powiedz mi prosze co mam zrobic zeby plik docieral na serwer :/ -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Fakt, masz rację...
A demo Ci działa na tym serwerze? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ciezko powiedziec
![]() a da sie jakos sprawdzic czy w ogole wykonuje sie plik upload.php ? albo czy wykonuje sie move_uploaded_file ? Juz wiem... to jednak wina servera, mianowicie: echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] zwraca /var/www, a strona jest w /home/*/public_html ... ale to chyba nie jedyny problem bo dziala jezeli upload.php wyglada tak :
a gdy jest
to juz pliku nie zapisuje, jakby $_GET['folder'] nie docierala :/ Ten post edytował hondek 13.06.2009, 14:07:06 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
A dane z uploadify nie lecą przypadkiem przez POST?
|
|
![]()
|
|
nie, tak bylo domyslnie wiec mysle, ze nie. na wszelki wypadek sprawdzilem, ale nie dziala tez ;/
Da sie jakos zobaczyc co zawiera $_GET ? ![]() -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
A jak sprawdziłeś, czy coś zawiera POST?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Poprostu zmienilem $_GET na $_POST i nie dziala tez, ale wszedzie w samplach jest $_GET, wiec wydaje mi sie ze jest ok.
Strasznie dziwacznie sie zachowuje: teraz mam tak :
wiec powinno mi utworzyc folder /home/desktop/public_html/uploads/uploads i tam umiescic plik? a robi tak: w /home/desktop/public_html/uploads/ tworzy mi folder "~desktop" ( ![]() UPDATE: sorry nie dalem "/" zamykajacego folder, ale bardzo mnie intryguje dlaczego tworzy katalog "~desktop" :/ zapisalem sobie w sesji $_GET['folder'] i okazuje sie ze zawiera /~desktop/uploads zamist "uploads" ale dlaczego? ![]() Ten post edytował hondek 13.06.2009, 17:40:40 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
GET? Dzisiaj też się tym bawie i w samplach jest:
|
|
![]()
|
|
kurcze, to pewnie kwestia konfiguracji, mi przekazuje w $_GET, bo przepisalem w upload.php $_GET do sesji i bylo "/~desktop/uploads" a $_POST nie dalo nic... lwestia tylko skad to ~desktop... "desktop" to nazwa uzytkownika na ktorym jestem zalogowany i na ktorym jest www :/
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odświeżam temat bo też mam problem z uploadify. U mnie akurat pliki uploaduje jak na razie w porządku natomiast mam problem z podejrzeniem co jest przekazywane w $_FILES i $_POST.
Plik z dodawaniem pliku wygląda tak:
i uploadify.php
Problem w tym, że mimo użycia print_r nic się nie wyświetla nawet napis Array(). W jaki sposób można podejrzeć te dane? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:49 |