![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem za pomocą jQuery ui slider-range zrobić taki wykres do ceny: http://www.realtor.com/realestateandhomes-.../Los-Angeles_CA I KLIKAMY MORE FILTERS wykres ceny Samo tło zrobiłem: #slider-range { width: 279px; height: 128px; background: transparent url(../img/price_slider_background.png) no-repeat; border: 0px; } ale nie wiem jak zrobić aby ciemniejszy obrazek się skalował tak jak na przykładzie, próbowałem: .ui-widget-header { width: 279px; height: 128px; background: transparent url({THEME_STYLE}/img/price_slider_background.png) no-repeat center bottom; border: 0px; } lub .ui-slider-horizontal { width: 279px; height: 128px; background: transparent url(../img/price_slider_background.png) no-repeat center bottom; border: 0px; } można prosić o naprowadzenie jak to zrobić? Pozrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób 2 div-y. 1 (na górze) ma ciemne tło, drugi jasne. A potem zmieniasz tylko width tego 1 (ciemny).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba mnie nie zrozumiełeś jedynie co mi się usało zrobić to
http://mls.pl/test/pl/sprzedaz Nie wiem jak zrobić aby zielony wykres się nie skalował tylko przycinał. Pozdrawiam Witam Może inaczej się spytam. Czy jest jakiś odpowiednik do szerokości suwaka aby zwrócił w px gdzie są suwaki coś takiego jak: slide: function(event, ui) { $("input[name='formSearchPriceMin']").val(ui.values[ 0 ]); $("input[name='formSearchPriceMax']").val(ui.values[ 1 ]); } Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz 3 divy:
główny - szare tło następny z kolorem niebieskim takim jaki ma byc zasięg i on bedzie zmieniał sobie width i left i trzeci który na biało zasłoni tobie część która ma byc ukryta (position absoulte top:0 left:0) czyli nie musisz mieć grafiki tego "wykresu" tylko mieć wyciety z białego tła fragment który ujawni kolory. Ten post edytował lukasz_os 28.08.2014, 15:21:32 -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
oki a jak wyciągnąć ile ma być przycięte z lewej a ile z prawej?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież juz to masz tylko skaluje ci sie obrazek... zamiast obrazka daj samo tlo i zobaczysz jak to "pracuje".
-------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
na tak ale jak dam 3 div z białym tłem to mi zasloni też szary wykres, a szary ma być cały czas widoczny a zielony ma się przycinać tak jak jest to na tej amerykańskiej stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Mi chodzi o cos takiego:
http://jsfiddle.net/4sr8jrpn/1/ tylko aby zamiast gradientu w div#nakladka był wyciety kształt wykresu. -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:18 |