![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2009 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
korzystam z wykłej wersji jQuery, bez wersji mobilnej. Chcę zrobić suwaczek do przesuwania pozycji. Mam linki w div'ach, coś na zasadzie listy. Wygląa to mniej więcej tak: Korzystam z jQuery do podliczenia ilość elementów w menu: Kod var menu_elementy = $( ".dzial" ).find( "a" ) i uruchamiam slider: Kod $( "#slider-vertical" ).slider({ orientation: "vertical", range: "min", min: 1, max: menu_elementy.length, value: 1, step: 1, slide: function( event, ui ) { // sprawdzam który element jest pobrany (ui.value ma skok 1) a=menu_elementy.length-ui.value+1; // +1 bo zakres jest od 1 a nie od 0 $( ".filtry_dzial a" ).removeClass( "wybrany_dzial" ).addClass( "dzial" ); var filtr = $( ".filtry_dzial" ).get( a ); $(filtr).find( "a" ).filter(":first").addClass( "wybrany_dzial" ); } }); no i to wszystko super działa jeśli chodzi o komputer. Jeśli chodzi o telefon to jest problem, bo nie mogę przesunąć slidera. Jak Wy sobie radzicie z opcjami przesuwania elementu góra/dół lub lewo/prawo na telefonach? Dziękuję za odpowiedź -------------------- Organizujesz konkurs? Chcesz coś wygrać? Wejdź na www.e-Konkursy.info :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:41 |