![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Prawdopodobnie cos zle robie, prosze o wyjasnienie co. Uzywam najnowszej wersji jQuery. Chcę użyć efektu fadeTo jak tylko załaduje się cały dokument. Efekt - działa w Operze 9, Operze 10, IE7, a w Firefoksie 2 i Firefoksie 3 niestety NIE. Góra strony Kod <style type="text/css"> * { padding: 0; margin: 0 auto; } body { background: #481800 url(bg.jpg); } #content { position: relative; top: 20px; width: 940px; padding: 10px; display: block; background: #fff; } </style> <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){$("div #content").fadeTo("slow","0.2")}); </script> oraz sam div: Kod <div id="content"> fff </div> Dlaczego to nie chce dzialac w FF? Dla przykladu dodam, ze zmiana opacity przez jQuery w ogóle nie działa w żadnym firefoksie u mnie. Znalazłem w sieci taki przykład - http://www.71squared.co.uk/demos/jquery/fading - i też to u mnie nie działa na FF! Proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomiędzy div a #content masz spacje, w ten sposób nie w ff nie dostajesz ref do obiektu #content
wywal ten odstęp i powinno zadziałać prosty przykład:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:34 |