![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Nie wiem nic o jQuery ale pilnie potrzebuję zrobić do pracy coś, co pozwoli szybko zmieniać template'y w zależności od czego robimy. Chciałbym mieć input wyboru "jezyk" (polski/angielki), "typ zapytania" (wyboru - CHANGE or CREATION) i np kiedy wpiszę Adam, angielski, change pokazywałoby mi się "Hi Adam, Thank you for the change". a kiedy na początku wybiorę polski, "Cześć Adam, Dziękuję za modyfikacje.
jak dodac opcje .keyup dla select i jak dodać opcję języka i pokazywania niektórych pól w zależności od wyboru Z góry dziękuję! Właściwie moje głowne pytanie, to jak dobierać treść dalszej informacji w DIVie w zależności od wybranego pola w <select> i jak sprawić, żeby to się zmieniało w trakcie klikania *teraz cos nie dziala, i dzialaja tylko input* Dziekuje Ten post edytował marian2299 6.12.2016, 05:50:52 -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wybacz moje pytanie, ale czemu ty jezyk chcesz wybierac na danej stronie i to jeszcze w js? Normalnie jezyk wybiera sie raz ogolnie na stronie i w zaleznosci od wybranego jezyka wyswietla sie tresci w danym jezyku. Uzytkownik juz nie musi potem wybierac na kazdej stronie jezyka - zrobil to raz i starczy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie moge uzywac PHP.
Wlasciwie chodzi mi tylko o to, zeby jakikolwiek skrypt w HTMLu mogl mi sprawic div/textbox ktory bedzie wypelniany tekstem w zaleznosci od zawartosci formularza i klikniec. Np. JEZYK [x] polski [] angielski IMIE: [Adam] PLEC: [x] kobieta [] mezczyzna NEWSLETTER: [x] tak []nie i w zaleznosci od klikniec dostane: "Czesc Adam, Wspaniale, ze jestes kobieta i zgodziles sie na nasz newsletter" a przy kliknieciu selection na angielski, automatycznie, w momencie klikniecia, formularz ktory bedzie nizej, zamieni sie na "Hi Adam. It's fabulous you're a women and you agreed to subscribe our newsletter" jakis pomysl? moze prostszy niz moj kod? [up] -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://github.com/recurser/jquery-i18n
I tylko sobie zmieniaj język na bazie wyboru. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
TO JEST SUPER! Bardzo dziękuję!
A miałbyś jakiś pomysł dot. umieszczania tych danych razem z .keyup ? up -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na dole
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:05 |