![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zacząłem bawić się jQuery. Znalazłem w sieci skrypt sprawdzający pola: http://roshanbh.com.np/2008/04/check-usern...php-jquery.html chciałem go trochę przerobić:
główna "przeróbka" to:
oraz:
czyli dodanie switcha, niestety po tym co zrobiłem skrypt przestał działać, switcha dodałem w celu "zautomatyzowania" skryptu (żebym później nie musiał tworzyć osobnych plików .js i .php do sprawdzania). Wiem że problem jest w przekazywaniu zmiennej czyli $user_name=$_POST['user_name'];, po prostu nie czyta tego co się wpisało tylko cały czas pisze że można zarejestrować pomimo tego że wpisze się mike ect. Proszę o pomoc. Ten post edytował zomb 23.12.2010, 19:15:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
sprawdziłem - działa. Czy uruchamiasz to na serwerze (localhost itp.) ? Scalak ---- edit ---- musisz na serwerze bo odpytujesz Ajaxem stronę php. Ten post edytował Scalak 24.12.2010, 12:03:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na localhost.
wrzuciłem na serwer ale dalej nie działa: http://zomb.zproject.pl/username-available/ co bym nie wpisał: mike itd to pokazuje: "Username available to register" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w pliku php masz dokładnie to co podałeś? Sprawdzam jeszcze raz i hula...
|
|
|
![]()
|
|
hah... ciekawe...
miałem tak:
usunąłem pierwsze <?php razem z treścią i działa.... |
|
|
![]()
|
|
php zapewne zwracał coś poza "no" i stąd nie wchodził do odpowiedniego warunku w js, jeśli nadal nurtuje Cię dlaczego nie działał dodaj alert(data) w funkcji rozpoczętej w lini #9.
Pozdrawiam Scalak |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:14 |