![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniższy kod nie działa mi pod IE. Nie mam pojęcia dlaczego. Ma on za zadanie po kliknięciu w link (lewy lub prawy) przesunąć zdjęcia ustawione w kolejce, tak, że po jednej stronie znikną zdjecia (schowają sie pod DIV nadrzędny) a po drugiej stronie pojawią się kolejnę - taka mała galeria.
Link: http://mateuszpelplinski.prv.pl/kasiaurban - przepraszam za reklamy, darmowa domena. Pod Chrome, Firefox i Operą działa bez zarzutu. Mógłby ktoś rzucić okiem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zagłębiałem się w kod, ale z doświadczenia tylko Ci powiem że często gdy tego typu skrypty nie chodzą pod IE, pomaga deklaracja:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic z tego... ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Naprawdę nikt, nic? Ludzie, zbierzcie się do kupy, to dla mnie ważne.. proooooszę(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym ponowić prośbę o pomoc gdyż nadal nie mogę znaleźć rozwiązania. Anybody? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
link nie działa... luknij sobie w konsoli co pokazuje, jakie błędy są w IE... mi osobiście nie pasuje sam zapis setTimeout('blocked=false',1000); - jeśli już prędzej setTimeout(function(){blocked=false;},1000);
|
|
|
![]()
|
|
link nie działał akurat jak kliknąłeś bo serwer miałem wyłączony, przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
później sprawdzę to co mówisz, dzięki teraz link już działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem był głównie w strukturze HTML - a raczej w sposobie ostylowania (pozamieniałem najważniejsze):
hiderowi dalem pozycjonowanie relatywne coby w nim względnie móc pozycjonować absolutnie... przez floaty na obrazkach musiałem dać jakąś w kosmos sporą szerokość - dałem na rolerze szerokość 2000... w skryptach powywalałem wszystkie niejawne eval'e na setTimeout i zamieniłem to o czym wspominałem, że mi nie pasuje - być może tam błędów nie było gdyż konsolę włączyłem po dokonaniu zmian... chociaż skrypt chodzi to pytanie po co Ci float do wartości marginesu?? - raczej powinno być parseInt zamiast: margin=parseFloat($("#roller").css('marginLeft')); a dokładniej powinno być margin=~~parseInt($("#roller").css('marginLeft')); coby się jeszcze tego NaN pozbyć na początku... no i obiekty jQuery mogłeś zbuforować - zapamiętać w jakiejś zmiennej coby nie szukać co chwila w drzewie DOM... NIE SPRAWDZAŁEM TEŻ JAK TO TERAZ WYGLĄDA W INNYCH PRZEGLĄDARKACH - i tak specjalnie musiałem windowsa włączać a konsola pod IE jest tragiczna cały skrypt js i css poniżej
|
|
|
![]()
|
|
Serdecznie dziękuję Ci za to, że poświęciłeś temu czas i chęci. Mam akurat drugą zmianę w pracy więc w wolnej chwili sprawdze, pozdrawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 21:43 |