![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
alert(cos.val()) Wyświetla "inny tekst" ale druga linijka już nie. To chyba znaczy że on zmienia ten tekst w kopi zmiennej template a nie w tej zmiennej. Oprócz tego dodawany do formularza jest bez problemu.
Niestety skrypt forum usuwa mi tabulacje. Ten post edytował orglee 11.11.2008, 11:19:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Kod var template = $("div#template").html(); var cos = $("input[name='databases[]']", template).val("inny tekst") // TUTAJ JEST PROBLEM alert(cos.val()) alert($("input[name='databases[]']", template).val()) Selektory, w których nazwie są znaki specjalne trzeba escape'ować! http://docs.jquery.com/Selectors Błąd masz w template: Kod var template = $("div#template").html(); Zostaw obiekt jQuery, nie wyciągaj z tego kodu (czytaj: wywal .html()). Poza tym spróbuj tak: Kod var cos = $("input[name='databases\\[\\]']", template);
cos.val('test'); alert(cos.val()); Ten post edytował erix 11.11.2008, 11:42:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK. Dzięki.
Mam teraz inny problem.
Niestety replaceWith nie działa. Próbowałem już też użyć .html() do new_input_*, ale tak też działać raczej nie będzie bo input nie jest elementem blokowym ee to znaczy nie ma tagu zamykającego. Jak mam teraz przypisać do zmiennej template zmienione znaczniki input? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ten post edytował erix 11.11.2008, 19:39:45 |
|
|
![]()
|
|
Przecież val() sprawdzam tylko czy zostały wartości zmienione w alercie...
Do alerta jest wszystko dobrze, a z podwójnymi backslashami kod mi nie działał. Nie mogę podmienić tych starych inputów z template na nowe. Metoda html() oczywiście nie działa na nowych inputach. Na razie zrobiłem prowizoryczne ręczne tworzenie kodu HTML tych inputów, ale byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mi powiedział jak mam je podmienić, bo zamiana obiektów nie działa. I nie rozumiem czego się uczepiłeś metody val() przecież muszę w szablonie jakoś zamienić wartość inputów, bo inaczej cały proces nie ma sensu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 23:53 |