![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nietypowy problem. Potrzebuję zrobić kilka modalnych okienek + wysłanie formularza. Tak ma to dokładnie wyglądać: 1. Klikam na przycisk wysłania formularza (Zend_Form_Element_Button - nie _Submit) 2. Wyskakuje mi okinko z przyciskami TAK i NIE 2NIE - zamyka modala (tylko nie wiem jak - nie chcę używać dialog, bo chcę używać swojego kodu HTML) 2TAK - sprawdza dalsze warunki i jeśli nie spełnia to wyskakuje inny modal (tylko informacja) i zwraca false zamykając modala TAK/NIE, a jeśli wszystkie warunki przejdą to musi wysłać mi formularz o pewnym ID. Problem jest taki, że nie robi mi submita i nie wiem jak zamknąć modale. Mam takie coś:
Gdzie: #submit - przycisk wysyłania formularza (pkt 1) #confirm_offer - modal TAK/NIE #add-offer - przycisk TAK z #confirm_offer #info- jakiś tam modal #cancel-offer - przycisk NIE z #confirm_offer -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod html oraz w jaki sposób generujesz okienka
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod HTML ma mało tutaj do znaczenia, bo to sprawa JS i jQ. Ale mogę ko wrzucić:
Modal TAK/NIE: Modal info: Remove nie bardzo mi pasuje, bo to nie jest jednorazowe zdarzenie (te okienka pomagają w walidacji). Display:none mógłby być, ale w takim razie po co mi jQ UI? Co nie zmienia faktu, że nadal nie mogę wysyłać formularza. Ten post edytował IceManSpy 2.10.2012, 09:42:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd w jQuery UI masz taką funkcję jak modal(). Pobrałem najnowsze jQuery i jQuery UI i wyskakuje mi że nie ma takiej funkcji jak modal(). Testowałem to na dialogu i funkcja close działa poprawnie (Po clicku na nie zamyka okienko). Nie masz tylko napisanego kodu do kliknięcia zamknij w dive o id info. Odnośnie wysyłki formularza musiałbym widzieć więcej kodu albo wrzuć to gdzie live bo takt to ciężko stwierdzić co nie gra. Ps nie potrzebnie chyba wrzucasz wszystko w clicka o id submit. On powinienem wykonywać tylko $( "#confirm_offer" ).modal();. Następny click powinien być już osobno.
|
|
|
![]()
|
|
Widocznie mam jeszcze starą wersję jQ UI. Ściagnę nową i zasugeruję się Twoimi informacjami.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:31 |