![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem i nie mogę sobie z nim poradzić.
Problem tkwi w tym, że po kliknięciu w SubMenu zamiast mnie przekierować to chowa całą klase. W jaki sposób zrobić tak aby po kliknięciu w SubMenu mnie przekierowało, a po kliknięciu w Menu rozwijało się SubMenu tak jak jest obecnie . Skrypt można zobaczyć tu: http://s-port.nazwa.pl/jq_menu.html
Ten post edytował ewelinac18 30.04.2011, 06:28:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauwaz ze click dodałeś do całego li, a więc wszsystko pomiędzy 91 a 99 linią objęte będzie zdarzeniem. jak bys zbindował tag "a" zamisast "li" wtedy osiagnąłbys efekt. jedynie co dodatkowo musiałbys zrobic to przerobic a zeby bylo wyswietlane blokowo (zeby zajmowało cały obszar na szerokość a nie tylko miejsce gdzie jest tekst).
Kod $("#vert ul li").click(function() { na Kod $("#vert ul li a").click(function() { + w kodzie $(this) na $(this).parent() no i css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało sie, bardzo dziękuje za pomoc
![]() |
|
|
-solo112- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
ćwiczę tworzenie menu na skrypcie pokazanym przez ewelinac18. Próbuję się zastosować do wskazówek ActivPlayera ale nie działają. Co robię źle? Jak jest taka możliwość to proszę o wyświetlenie poprawionego kodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.05.2025 - 20:17 |