![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak za pomocą jQuery pobrać ilość wszystkich znaczników th z tabeli, której id znamy?
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
ja bym coś takiego zrobił. O mój boże... Kod $('#tab th').length();
Ten post edytował wookieb 3.07.2009, 12:35:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak można wyświetlić tą wartość. Sory ale od wczoraj dopiero kombinuje w jQuery i jak biorę alert($('input').length()) albo document.write($('input').length()) nic mi nie wyświetla.
js jest trudniejsze do ogarnięcia, nie wyświetla błędów, jak jest źle nic nie wyświetla :| Próbowałem też z $('element').size(); w myśl http://snipplr.com/view/252/jquery--get-th...tched-elements/ ale tak samo, nic nie wyświetla :|. Potrzebuje zliczyć obiekty input na stronie i wszystkie wartości dodać do tablicy. Sprawdzałem pętlą jak to działa Kod for (n in $("input").length();) { alert('alert') ); } No i nie działa. Ten post edytował Agape 18.07.2009, 10:07:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A gdzie ten kod dokładnie wstawiasz?
Na końcu dokumentu? W srodku, na poczatku? powinienes w Kod document.ready(function()
{ alert($('input').length); }); Ten post edytował wookieb 18.07.2009, 10:05:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod mam w funkcji
Kod function r(){ for (n in $("input").length();) { alert('alert'); } } którą wywołuje klasycznie: Kod <input id="zapisz" type="button" value="Zapisz" onclick="r();"> Niestety Kod document.ready(function() { alert($('input').length); }); Nie działa ;/. Nie ma żadnego alertu :|. Coś mi w ogóle to nie idzie bo to co powinno działać w ogóle nie działa ... Dodatkowo, nie działa też jak wstawie: Kod <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript"> document.ready(function() { alert('alert'); }); </script> Ten post edytował Agape 18.07.2009, 10:15:24 |
|
|
![]()
|
|
Wykonujesz iteracje na wartosci liczbowej a to bład
W twoim przypadku latwiej bedzie Kod #('input').each(function() { // kod funkcji wykonywanej na kazdym elemencie // referencja do aktualnego obiektu to $(this) }); albo Kod var list=$('input'); for(var i=0; i<list.length; i++) { // aktualny element list[i] } Poczytaj o petli for i jak się ją dokładniej stosuje P.s. length a nie length(), tez miałem ta literówke. //EDIT sprawdź konsolę błedów (ctrL + shift + j w firefoxie lub firebug). Pewnie masz gdzieś błąd składniowy. Ten post edytował wookieb 18.07.2009, 10:16:33 |
|
|
![]()
|
|
Działa:
Kod var list=$('input'); for(var i=0; i<list.length; i++) { // aktualny element list[i] } Dzięki Ci bardzo. W konsoli błędów w ff mi nic nie wyskakuje z tej strony. Nie używam FF ale widzę, że błędy wyskakują (nawet na stronach mozilla) ale na mojej nie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:13 |