![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam formularz w php z polami i przyciskami:
Posiadam też skrypt korzystający z pluginu Validation jQuery:
I sprawa jest taka: jeśli do deklaracji formularza dołączę id="contactForm". To skrypt jest uruchamiany i formularz się waliduje, ale nie wykonywana jest akcja action.php po wciśnięciu przycisku. Jeśli usunę wpis id="contactForm", to akcja jest wykonywana, ale nie ma walidacji. Jestem nowy w PHP, proszę o pomoc, jak temu zaradzić. Dzięki z góry. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przesyłasz pliki?
Pytanie drugie, czy podpinasz coś pod formularz pod submit, to musisz zwrócić true aby się wysłał. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, docelowo chciałbym wysyłać pliki i w deklaracji widnieje enctype="multipart/form-data". Narazie formularz jest b. prosty, to 3 pola tekstowe i jedno textarea i 2 przyciski:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajny walidator jest w pakiecie JqueryTools http://flowplayer.org/tools/validator/index.html możesz skorzystać z tego. A co do Twojego skryptu to jeśli wkleiłeś go w fizycznej formie to on nie ma prawa zadziałać gdyż nie zamknąłeś klamer po akcji success. Wysypujący skrypt blokuje wysłanie formularza, dlatego po zdjęciu id się wysyła bo jquery go nie łapie.
-------------------- Null jest pusty lub nie jest obiektem - IE 6
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz gotowe rozwiązanie:
<form method="post" action="../dev04/case.php" enctype="multipart/form-data" > <table class="border" width="550" cellpadding="3" cellspacing="0"> <tr> <th colspan="3" align="center">Formularz kontaktowy</th> </tr> <tr> <td colspan="3"><div style="height:5px;"></div></td> </tr> <tr> <td class="colone">Imię</td> <td class="coltwo">*</td> <td class="colthree"><input class="text" type="text" name="frmFirstname" style="width:98%;" /></td> <td class="colfour"></td> </tr> [...] <tr> <td class="colone" colspan="2"> </td> <td class="colthree"> <input type="submit" value="Wyślij" name="submit" class="submit-button" id="contactForm" /> <input type="reset" value="Wyczyść" name="reset"/></td> <td class="colfour"></td> </tr> </table> </form> Zwróc uwagę, że akcję walidacji uruchamiasz wciskając SUBMIT. Dopiero potem masz akcję ../case.php Ten post edytował cronik 13.06.2011, 15:36:48 |
|
|
![]()
|
|
Bardzo fajny walidator jest w pakiecie JqueryTools http://flowplayer.org/tools/validator/index.html możesz skorzystać z tego. Dzięki! Skorzystałem z niego i działa jak należy:) Dzięki jeszcze raz ![]() A co do Twojego skryptu to jeśli wkleiłeś go w fizycznej formie to on nie ma prawa zadziałać gdyż nie zamknąłeś klamer po akcji success. Wysypujący skrypt blokuje wysłanie formularza, dlatego po zdjęciu id się wysyła bo jquery go nie łapie. Skryptu nie wkleiłem w całości, klamry były zamknięte. Masz gotowe rozwiązanie: Cronik, twoje rozwiązanie nie zadziałało, ale jak pisałem wyżej skorzystałem z innego walidatora i mam już to co chciałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:17 |