![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 31.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam problem z formularzem logowania napisanym w jQuery, a dokładniej: chodzi mi o przekierowanie do następnej strony. Postawiłem warunek który pobiera z pliku php wartość ale nie wiem jak mam zrobić, żeby pobrać "header" z php?
Kod wygląd mniej więcej tak(nie moge wstawic dokladnie mojego kodu):
dane pobiera z php(maly wycinek):
Bledy oczywiscie elegancko wyswietla w pojawiajacym sie okienku, jest od tego fucntion(msg) ale tez w tym okienku pjawia sie strona... ![]() Jak widać godzina już jest dość późna wiec widzicie, że mi zależy na uzyskaniu odpowiedzi;) A może tak eRix pomoże ![]() Chodzi mi mniej wiecej o taki warunek:
Ten post edytował arkoslaw 1.11.2009, 12:39:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz przekierować w js to możesz użyć location.href.
Jednak zastanawia mnie sens stosowania ajaxja jeśli i tak robisz przekierowanie. Wtedy cała szopka z ajaxem jest niepotrzebna. Co innego, jakbyś tylko zmieniał jakieś elementy na stronie, a reszta by pozostawała jak jest. Tak czy inaczej nie połączysz headera z php z js. Możesz co jedynie zwrócić do js informacje, że taki hedaer powinien nastąpić i w js przeładować stronę. Czyli np:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 31.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie Vokiel, dokładnie o to mi chodziło. Komunikaty o błędach są wyświetlane na tej samej stronie, czyli po stronie przeglądarki a po poprawnym wpisaniu loginu i hasla przenosi do nastepnej stronki. Nie mam pojęcia jak to przejście mogło by wyglądać inaczej dlatego zostaje przy twoim kodzie, dzięki i pozdrawiam;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:45 |