![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy jest możliwość aby uzyskać dostęp do objektów o tym samym ID (ale np innym value? mam coś takiego:
chciałbym np dodać atrybut disabled to tych 3 input radio o id cykl_1_1_1 Jakaś szansa na to? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgodnie z normami nie może być dwóch elementów o tym samym id.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, ale mam już skrypt który w wielu miejscach odwołuje się do tego.
Czyli nie ma opcji żeby to zrobić? Edit: a jednak się udało
Ten post edytował Avatarus 17.07.2012, 16:06:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej użyj takich samych nazw klas css, stosowanie identycznych id dla kilku elementów należy do tzw. niepożądanych praktyk. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
no tak wiem że to nie fajnie, ale to prosty skrypt symulatora, nie musi być zgodny z normami
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko należy pisać zgodnie z normami. Wyrobisz sobie złe nawyki takim podejściem.
-------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dane ID w kodzie HTML może wystąpić tylko raz, a do elementów które mają mieć tą samą nazwę stosuje się klasy. Dzięki temu też poprawnie działają skrypty JS. Bez tego ani rusz.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:59 |