![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Skąd: Toruń / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dwa następujące pytania: Pytanie nr 1 Mam zmienną w JavaScript zwącą się 'text' i zawiera następującą treść: Kod <div id='x'>x</div><div id='y'>y</div> Pytanie brzmi: jak za pomocą javascript/jquery pobrać zawartość np. diva #x zwracając się do jego identyfikatora?Próbowałem jakoś kombinować w ten sposób Kod $(test).children("#formularz_dodawania").val() ale mi to nie wychodziło... Pytanie nr 2 Chciałbym za pomocą jQuery/AJAX łączyć się z plikiem, który zwraca tak jakby dwa zestawy kodów HTML [np w osobnych div'ach o unikalnych identyfikatorach] (abym mógł jeden kod wstawić w jedno miejsce strony, a drugi w inne miejsce). Np. Kod <div id='x'>kod HTML nr 1</div> <div id='y'>kod HTML nr 2</div> Na chwilę obecną wiem (albo nie wiem, bo się mylę - jeżeli tak jest to mnie poprawcie), że w XMLu raczej nie da się przechowywać kodu HTML. Nie zrobię więc tak jak niżej ze względu na to, że HTML ma znaczniki '<' oraz '>'. Kod <kod1>kod HTML nr 1</kod1> <kod2>kod HTML nr 2</kod2> Za pomocą jakiej technologii sobie z tym poradzić? Jakieś podpowiedzi? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:09 |