![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Korzystam z jQuery plugin: Autocomplete http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/ Wpisując w pole miasto ładnie mi uzupełnia miasta ale chciałbym połączyć konkretne miasta z województwami lecz nie mam pojęcia o javie i jQuery więc zwracam się do Was
Z góry dzięki za odpowiedzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokumentację czytałeś?
Zobacz w tej kolejności:
Ten post edytował vokiel 11.10.2009, 12:39:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$("#country").val(); - przeciez twoj select ma ID "wojewodztwo" a nie "country"
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To podpowiada tak jak i wcześniejsze, ale ja chce połączyć aby gdy wybiorę z listy rozwijanej województwo np małopolskie to aby były podpowiadane tylko miasta z małopolski a gdy wybiorę podkarpackie to tylko z podkarpackiego itd
Zrobiłem coś takiego ale nie wiem co dalej ;/ |
|
|
![]()
|
|
To może tak:
Teraz tylko select z liczbowymi wartościami dla poszczególnych województw od 0 licząc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie zadziała przekazanie tablicy, bo autocomplete jest wywoływane przy
, z parametrem, który w tym przypadku jest pierwszym wybranym elementem tablicy. Aby to ogarnąć należałoby przy każdej zmianie selecta wywoływać od nowa funkcję
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Już prawie jest OK. Mam takie coś:
Gdy wybiorę np dolnośląskie to przypisuje mi do niego tylko: 'Kraków', 'Kraków2', ale gdy wybiorę kolejne bez przeładowania strony to do 'Kraków', 'Kraków2', dodaje kolejną tablicę a nie podmienia na np 'Londyn', 'Londyn2', i wtedy w podpowiedziach mam taką tablice: 'Kraków', 'Kraków2', 'Londyn', 'Londyn2'. Gdy po kolei przejadę wszystkie województwa to będę miał wszystkie miasta w podpowiedziach wszystko do momentu przeładowania strony. Czy da się zrobić aby podmieniało tablicę a nie dopisywało kolejne miasta? |
|
|
![]()
|
|
Proponowałbym utworzenie skryptu i użycie parametru url, ale jeśli nie chcesz, to możesz spróbować:
Albo zależności pomiędzy polami + wykorzystanie danych z adresu, nie lokalnych. Z podanych najbardziej bym się skłaniał do metody 3. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa tak jak planowałem. Nie chcę używać skryptu ponieważ w takim przypadku podpowiedzi wyświetlają się po ok 1s a nie natychmiastowo.
Dzięki za wszelkie podpowiedzi które naprawdę mi pomogły. Myślę że komuś się jeszcze przyda taki bajer na stronkę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możecie powiedzieć jak przekazać wynik z pola formularz do zmiennej w php lub przesłać POST-em?
-------------------- "Nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu a potem pokona doświadczeniem"
http://vlaho.pl http://foto.vlaho.pl |
|
|
![]()
|
|
Ajax - wysłanie zapytania do skryptu php
$.post Pobranie wartości z pola formularza od zadanym id
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 05:29 |