![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co prawda korzystam z tego tutka ale nie do końca.
Od początku na boku mam sandboxa ale staram się zrobić coś bez niego. Mam backend, który wstawia do bazy - library, tabeli - adresy. Wszystko ładnie wyświetla się we fronted. chce to wszystko zrozumieć krok po kroku ale wiekszość tekstów idzie po linuxie. Wybrałem drogę widndowsa - takie utrudnienie ![]() dodam, że backend dodaje do bazy ale jakby sztucznie. Dostęp do bazy ma poprzez: xampp\htdocs\library\apps\backend\modules\admin\templates
Wiem, że źle to wykombinowałem Proszę o podpowiedź jak lepiej to zrobić a zwłaszcza jak wykonać ten cały Crud widze, że w sandboxie są jakieś pliki crud a w moim projekcie ich brak. Jeśli ktoś ma to będę także wdzięczny za polskie tutoriale ale niech będą na windę bo znalazłem mnóstwo juz z lin. Proszę nie łotać wątka napewno pomoże niejednemu użytkownikowi. SUMA SUMARUM jedna baza, jedna tabela, XAMP, WIN XP, JAK Dodać Cruda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ten kod wywal w diabły i nawet nie myśl o takim pisaniu w Symfony! Do tworzenia backendu masz generatory i to z nich powinieneś korzystać, a nie z CRUDa. Tutorial tyczy pewnie Symfony 1.0 więc dałem linka do tej wersji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok
ale jaka składnia do generowania admina? ![]() jak się do tego zabrać ? załóżmy że mam aplikację backend mam baze jak wyżej - library a w niej tabelę adresy. mam fronted. Jak zrobić backend? ![]() przyznam, gubie się w tej składni przewijają się różne wersje i różne tutoriale oszaleć można. moja symfonia to 1.4.3 Proszę o podpowiedź jak stworzyć w xamp, win xp, symfony 1.4.3 panel administracyjny do przykładowej tabeli adresy w bazie library Pozatym: phpion jśli się nie mylę to link po pierwsze wygląda na opis linuksowej konsoli, po drugie: * Creation of a record * Retrieval of records * Update of a record (and modification of its columns) * Deletion of a record z tego tekstu to CRUD w skrócie więc o co chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale jaka składnia do generowania admina? Symfony ma dokumentację... podpowiedź: Admin Generatorjak się do tego zabrać ? Cytat przyznam, gubie się w tej składni przewijają się różne wersje i różne tutoriale oszaleć można. Ciebie interesują te od wersji 1.3/1.4 od biedy 1.2Cytat moja symfonia to 1.4.3 Twoje co?Cytat Proszę o podpowiedź jak stworzyć w xamp, win xp, symfony 1.4.3 panel administracyjny do przykładowej tabeli adresy w bazie library Podpowiedź spod pierwszego cytatu
|
|
|
![]()
|
|
Mam czystą aplikację teraz - backend
w niej moduł admin wpisuję w konsoli:
otrzymuję komunikat:
jakie parametry mam tutaj podać i jak wygenerować potrzebne rzeczy ? czy module to będzie "admin" ![]() co z theme ![]() i co to singular i i co wpisać w miejscu "ation route_or_model" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznij czytac dokumentacje i komunikaty bledu jakie dostajesz.
symfony doctrine:generate-admin backend NazwaModelu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:42 |