![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 4.12.2013 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam wydawało by się dosyć prosty problem: chcę pobrać dane z bazy używając dwóch left join'ów, w nativSQLzapytanie wygląda tak:
Sprawdzałem w PhpMyAdmin - dziala dobrze teraz chcę owe zapytanie napisać za pomocą createQueryBuilder, doszedłem do piewszego left join, całość pobiera poprawnie
jednakże nie wiem jak najlepiej dodać drugiego gdy relacja nie występuje pomiędzy post- user_setting a user-user_setting, po kilku kombinacjach doszedłem do czegoś takiego:
tylko, że wynikowa tablica zupełnie mnie nie satysfakcjonuje Nie chcę pisać specjalnie funkcji w PHP by to jakoś złączyć tak jak powinno wyglądać (chyba, że nie ma innego wyboru). Czy znajdzie się dobra dusza, która doradzi mi jak to zrobić? I relacje post.orm:
user_setting.orm
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ogarniam. Po co korzystasz z Doctrine, skoro do takich prostych rzeczy rzeźbisz zapytania? Przestaw myślenie z relacyjnych baz danych na obiekty i wszystko bedzie proste.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:47 |