![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym uzyskać taki efekt możliwie najprostszym sposobem: ../category/subcategory/id ze wszystkimi możliwymi kombinacjami np: .../id, ../subcategory, ../subcategory/id Otóż w zasadzie napisałem kod, który działa. Trzy niewiadome były jeszcze znośne, ale potrzebuje jeszcze utworzyć podobny na ok. 5 niewiadomych (już sama myśl mnie przeraża), dlatego chciałem się spytać czy nie ma czasem jakiegoś prostszego sposobu? Mam przeczucie, że jednak nie do końca wykorzystuje możliwości frameworka (mój pierwszy projekt). A jeśli chodzi o wady poniższego kodu to: -każdorazowo muszę sprawdzać 'category_name', czyli po prostu warianty kategorii. Jest ich ok.7, więc jest jeszcze ok. -sam kod to potworek (wkleiłem tylko pierwszy szkielet). W rzeczywistości w każdym if-ie rozważanych jest jeszcze kilka możliwości z każdorazowym połączeniem z bazą danych. routes.php HomeController
Do tego wszystkiego dochodzi parę drobnych filtracji przesyłanych za pomocą sesji, w zależności od tego co wybierze użytkownik w checkbox-ie. Ten post edytował damian1 8.09.2014, 17:50:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 00:54 |