![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, próbuję troszkę się zaznajomić z frameworkiem zwanym Lumenem, nie ukrywam, że nie pogardziłbym odpowiedzią od Pana Pytona_000, bo wiem że tutaj ma wiedzę na ten temat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Sprawa jest taka, korzystam z prostego validatora wbudowanego:
Kod skopiowany z manuala, jeśli inputy spełniają warunek działa wszystko, natomiast jeśli nie spełniają to według dokumenatacji Again, if the validation fails, the proper response will automatically be generated. If the validation passes, our controller will continue executing normally Powinno przekierować, zamiast tego wywala prosto w pysk:
No troszkę jestem zmieszany, bo jak to tak (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Trzeba coś doinstalować czy czego twórcy frameworka ode mnie oczekują jeszcze, wygooglowałm i okazuje się że wiele osób ma z tym problem. W pliku .env mam ustawiony driver na memcached. W rozwiązaniach podaje się żeby zmienić na array. Zmieniłem i działa tylko zamiast przekierować do poprzedniej lokalizacji przekierowuje na stronę główną. Dlaczego w ogóle taki problem ma miejsce i czy zmieniając na array potem będę w jakiś sposób ograniczony korzystając z cache i sesji? Ten post edytował Fred1485 30.08.2015, 09:07:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem raczej nie ma zadnego zwiazku z FW. Nie masz standardowej biblioteki php zainstalowanej...
http://uk1.php.net/manual/en/memcached.installation.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, [...] nie ukrywam, że nie pogardziłbym odpowiedzią od Pana Pytona_000, bo wiem że tutaj ma wiedzę na ten temat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Do Pana to mi jeszcze trochę brakuje (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Za mały majątek (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Co do Memcached to tak jak Nospor powiedział, brakuje Ci biblioteki PHP. http://lumen.laravel.com/docs/cache Zamiast Array wybież 'file' i będzie śmigać. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale idąc dalej i jak rozszerze sobie php o bibliotekę memcached to są jakieś przeciwwskazanua używania memcached jako sterownika?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, wręcz przeciwnie, same zalety w postaci kopa do szybkości
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:18 |