![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! mam problem z maskowaniem adresu, mianowicie chciałbym by konkretna subdomena przenosiła użytkownika na konkretny adres w domenie głównej, ale dalej była widoczna jako adres w przeglądarce.
aktualnie uzyskałem taki kod:
lecz ten i tak przenosi mnie na strone główną mazyl.pl czy ktoś może wie co tutaj jest nie tak? może szukać błędu w vhostach ? z góry dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował mazyl 24.08.2016, 21:03:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz aby pozostało na subdomenie, to nie robisz przekierowania, a zależnie od prefiksu przekazujesz odpowiedni parametr.
Subdomena zostaje przypięta w miejscu domeny głównej. Chcesz zrobić coś w rodzaju: a.domena.pl (podstrona a) b.domena.pl (podstrona ![]() c.domena.pl (podstrona c) ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dokładniej ma kierować na konkretną podstronę z danym parametrem dla przykładu:
a.domena.pl => domena.pl/?a=podstrona&id=1 b.domena.pl => domena.pl/?a=podstrona&id=2 c.domena.pl => domena.pl/?a=podstrona&id=3 czy mógłbyś mnie bardziej nakierować jak to zrobić ? jakiś tutorial? z góry dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli adres ma pozostać jako subdomena, to subdomena musi być przypięta tam gdzie domena główna.
A przepisane adresu takie: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^a.domena.pl$
RewriteRule .* index.php?a=podstrona&id=1 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:40 |