![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey. Jeśli zły dział to odrazu przepraszam , a raczej tak jest -> Forum: Apache jeśli ktoś mógłby przenieść.
Ostatnio x2 robiłem formata i x2 mam ten sam problem. Po zainstalowaniu świeżej kopi systemu windows xp, pierwsze co zrobiłem to zainstalowałem vertrigo(tak,probówałem inne). Przy uruchomieniu mam taki oto błąd: ![]() Błąd wskazuje na to że ten port jest już zajęty ale odrazu po formacie został zainstalowany do sprawdzenia i dalej było to samo. A tutaj taki zrzut, nie wiem czy przydatny ale może jednak: ![]() Dodam że: - zapora off - antywirus brak - port nawet dodany do wyjątku zapory jak i sam program chociaż jest wyłączona Próbowałem także w httpd.conf zmienić z listen 80 na listen 8080 ale też to nic nie dało,próbowałem także innych, ale dalej ten sam błąd co wyżej. Wzorując się podobnym tematem na tym forum zmieniłem także w vhostach z 80 na 8080 ale to tez nic nie dało. Ten post edytował gigzorr 4.06.2011, 19:59:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź może jakie masz ustawienia w pliku hosts, windows->system32->drivers->etc->hosts , sprawdź, czy gdzieś nie ma portu :80, zobacz też w usługach systemowych czy nic tego portu nie blokuje.
Zobacz również na ustawienia routera, jesteś za NAT'em? jak tak, dodaj przekierowanie portu 80 do twojego komputera w ustawieniach routera. A jeśli nie zadziała, spróbuj użyć servera EasyPHP (easyphp.org). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to raczej nie to bo ja mam router z Nat i ja niemaiłem takich problemów ale ja kozystam z xampp
I to też nie będzie wina zapory czy antyvirusa Masz tutaj screena od mnie. http://imageshack.us/photo/my-images/805/jpgi.png/ Wogle to czemu masz nasluchiwanie na 0.0.0.0:0 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z daaawnych lat, kiedy jeszcze korzystałem z tego marnego systemu jakim jest windows, pamiętam, że często gęsto nie dało się uruchomić serwera Apache jak był uruchomiony Skype. Wyłączenie komunikatora pomagało...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem easyphp dalej ten sam błąd(error in apache configuration), pobrałem ten xamp port checker i niby port 80 jest wolny.
![]() Dodam że nie używam Skype. Port jest odblokowany w ustawieniach routera. ps. Czemu twoim zdaniem Windows jest marnym systemem? ![]() Ten post edytował gigzorr 5.06.2011, 14:33:54 |
|
|
--pasja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wyłącz serwer, następnie otwórz notatnik znajdź plik w VertigoServ/Apache/conf/httpd.conf
zedytuj go np notatnikiem wpisz find taką frazę "8080" znajdzie ci w pliku coś takiego: Listen: 8080 zmień na 80 zapisz plik, odpal serwer jako administrator i po kłopocie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odkąd używam zwirtualizowanego Debiana, nie mam żadnych problemów: http://dagent.org/2013/05/setting-up-devel...onment-for-php/
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam !
Mam ten sam problem, świeża instalka win server 2003. zainstalowałem vertrigo i kicha. port 80 wolny, apache nie startuje. Są jeszcze jakieś pomysły ![]() |
|
|
-HEven- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Niestety mam ten sam problem korzystam z Win 7 i też mam problem z zablokowanym portem. Coś blokuje port 80 i apache nie chce wystartować. Usunąłem Firewalla, Antywira, wyłaczyłem firewalla systemowego, na wszelki wypadek utworzyłem nawet filtr portów w zaporze i nie działa. Skype nie mam. Nie wiem czy jakaś uzługa z systemu tego nie blokuje gdyż nie mam jak to sprawdzić. Sądzę iż wiele osób ma ten sam problem na win7. Jak macie jakieś rozwiązanie tego dajcie znać. pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 08:22 |