![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem, gdy używam encji to działa ona pod operą i firefoxem, a pod IE nie, natomiast   i   pod FF i IE działają poprawnie, a opera wyświetla kwadracik zamiast spacji. Jest jakaś inna alternatywa? :/
Ten post edytował ctag 13.07.2010, 11:36:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, jak to nie działa pod IE? Mógłbyś podrzucić jakiś konkret/przykładową stronę?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie tyle że nie działa, ale w stylach mam wstawione word-spacing : -4px; aby poznikały spacje między przyciskami w menu, ale niektore przyciski maja treść 2-wyrazową, więc między te 2 wyrazy powstawiałem twarde spacje, aby word-spacing : -4px; na nie nie działał. Sprawdza sie to tylko w FF i operze, w IE nie, jest na to jakaś inna rada? Te spacje między przyciskami pojawiają się pewnie dlatego, że w kodzie html po każdym linku jest ENTER i każdy następny link jest w nowej linijce, co jest oczywiste bo przecież kod jest wtedy dużo bardziej czytelny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jest rada - CSS w komentarzu warunkowym, bo IE ma debilny sposób przeliczania odstępów między znakami/wyrazami.
Kiedyś pod IE rozjeżdżał mi się layout. Zmarnowałem 4h tylko dlatego, żeby się dowiedzieć, że to przez tekst pisany kursywą, który był zawijany do następnej linijki... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Jednak źle to rozpisałem w pierwszym poście, w tym wypadku dziala poprawnie tylko pod operą, są komentarze warunkowe dla FF albo Opery? Bo to by rozwiązało mój problem.
|
|
|
![]()
|
|
http://eriz.pcinside.pl/weblog/komentarze-...foksie-196.html - skorzystaj z bindingów.
Ale generalnie coś takiego nie powinno wystąpić. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A nie da się zrobić tak, aby enter w kodzie html nie tworzył spacji? Bo jak ustawiłem w kodzie html linki jeden obok drugiego (a nie pod sobą tj. po enterze) to problem nie występuje.
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Muszę przyznać że niewiele mi to mówi
![]() |
|
|
![]()
|
|
A raczyłeś to w Google wpisać? Bo skoro tak piszesz, to śmiem twierdzić, że nie.
|
|
![]()
|
|
Szukałem, nie znalazłem żadnego konkrentego przykładu, sama teoria która niewiele mi mówi.
|
|
|
![]()
|
|
Musisz tym elementom nadać hasLayout, na bugi w IE nie ma uniwersalnej recepty.
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałęm to inaczej, przypisałem dla całego menu word-spacing -4px, a dla znaczników <li> w menu 2px i wygląda tak jak powinno.
Dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 04:24 |