![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio na swojej stronie pobawilem się nice url's autorstwa nospora. niestety po zmianach przestała mi działać tablica POST, wiem że to dziwnie brzmi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale tak jest. w jednym z dzialow znajduje sie formularz, ktory jest wysylany metodą POST pod adres id,nazwa_dzalu.html Oczywiscie link ten jest przechwytywany przez php, i tam w klasie nospora przerabiany na tablice GET o zmiennych np $_GET["id"]=numerdzialu, oraz $_GET["name"]=nazwadzialu. Dekodowanie działa, jednak z jakiegoś względu tablica POST przestala byc przekazywana. umiescilem print_r($_POST); juz w drugiej linijce pliku index.php, zaraz za znacznikiem <? jednak wynikiem jest pusta tablica Array() co ciekawe odświeżenie wysłania formularza powinno wygenerować komunikat, że "Aby wyświetlić tę stronę, przegladarka musi ponownie przeslac dane, ktore spowodują powtorzenie zadan wykonanych wczesniej" - tak sie dzieje normalnie, a w moim przypadku nie mam tego komunikatu, tak jakby dane z formularza, po kliknieciu przycisku send nigdy nie zostaly wyslane... nie mam bladego pojecia co moze byc przyczyna, nigdzie w kodzie nie mam przekierowania typu header(); wiec odrzucam mozliwosc przeniesienia na inna podstrone gdzie juz POST bedzie z definicji pusty. nawet firebug nie pokazuje mi zadnej operacji odwolującej sie do tablicy POST podczas wysylania formularza Ten post edytował siutek 13.09.2012, 21:42:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 14:17 |