Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne][PHP]brak tablicy $_POST po przesłaniu formularza
siutek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
ostatnio na swojej stronie pobawilem się nice url's autorstwa nospora.
niestety po zmianach przestała mi działać tablica POST, wiem że to dziwnie brzmi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale tak jest.

w jednym z dzialow znajduje sie formularz, ktory jest wysylany metodą POST pod adres id,nazwa_dzalu.html Oczywiscie link ten jest przechwytywany przez php, i tam w klasie nospora przerabiany na tablice GET o zmiennych np $_GET["id"]=numerdzialu, oraz $_GET["name"]=nazwadzialu. Dekodowanie działa, jednak z jakiegoś względu tablica POST przestala byc przekazywana. umiescilem print_r($_POST); juz w drugiej linijce pliku index.php, zaraz za znacznikiem <?

jednak wynikiem jest pusta tablica Array()

co ciekawe odświeżenie wysłania formularza powinno wygenerować komunikat, że "Aby wyświetlić tę stronę, przegladarka musi ponownie przeslac dane, ktore spowodują powtorzenie zadan wykonanych wczesniej" - tak sie dzieje normalnie, a w moim przypadku nie mam tego komunikatu, tak jakby dane z formularza, po kliknieciu przycisku send nigdy nie zostaly wyslane...

nie mam bladego pojecia co moze byc przyczyna, nigdzie w kodzie nie mam przekierowania typu header(); wiec odrzucam mozliwosc
przeniesienia na inna podstrone gdzie juz POST bedzie z definicji pusty.

nawet firebug nie pokazuje mi zadnej operacji odwolującej sie do tablicy POST podczas wysylania formularza

Ten post edytował siutek 13.09.2012, 21:42:23
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 14:17