Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne][PHP]Duża mała pomoc w PHP + TS3 class
jasiubor

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Potrzebuję pewnej pomocy w napisaniu raczej krótkiego skryptu w PHP używając klasy ts3admin class. Jest to klasa służąca np. do zmiany opisu kanału na TS3 łącząc się z nim za pomocą klucza administratora przez serwer, na którym jest skrypt.
Mój problem polega na tym, że praktycznie nic nie wiem jak działa php. (małe podstawy i "podobność" do języka C++)
Może opiszę najpierw moją ideę:

- Posiadamy stronę WWW.
- Na tej stronie powinien znajdować się skrypt, który łączy się z serwerem.
- Kod, w którym potrzebuję pomocy (a wręcz napisania go) musi sprawdzać, czy wysyłany opis kanału przez Panel Lidera na naszej stronie zawiera w sobie IP-Loggera w formie URL] link [URL, [URL =iplogger ] link-przykrywka [ URL bądź [ IMG ] iplogger [IMG
Jeżeli zawiera takie frazy, powinien tak zmodyfikować go, by każde kliknięcie przekierowywało na naszą stronę np. mojts3.pl/ostrzezenie/adres_strony_iploggera (bądź innego serwisu) Trik polega na tym, że na tej stronie będzie pewnego rodzaju przycisk, a po naciśnięciu go, przekierowywać nas będzie na stronę podaną po członie /ostrzezenie/strona.com - w tym przypadku przeniesie nas na adres strona.com. IP logger nie będzie działał, ze względu na to, że nie kliknie samodzielnie przycisku przekierowywania.
- Kod powinien być dodany do już istniejącego kodu, który odpowiada za ten panel lidera. Będzie on udostępniony pod nawiązaniu kontaktu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (GG, Skype lub inne komunikatory tekstowe)

Oczywiście nie spodziewam się tłumu wolontariuszy niosących chęć pomocy zagubionym ludziom w internecie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc proszę o zostawienie komentarza. Niestety nie mam żadnego znajomego, który zna PHP i mógłby mi pomóc więc zwracam się z tym w internecie.
Z tego co wiem to taka praca przy znajomości PHP jest na +/- 1 godzinę, ponieważ jest to sprawdzenie (coś typu if()) oraz modyfikowanie tekstu.
Tu podaję jeszcze dokumentację tej klasy - http://ts3admin.info/index.php?page=about

Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

EDIT: Oczywiście, jeśli ktoś ma inne pomysły jak rozwiązać problem złośliwych tracker'ów IP - proszę o sugestie w komentarzach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował jasiubor 14.03.2018, 21:59:41
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:11