![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam problem z Cronem . Posiadam VPS z serwerydlaciebie.pl - W liście resller (W DA) założyłem użytkownika i dla niego ustawiłem parametry i przypiąłem domenę . I teraz mam problem z CRONEM ustawiam ścieżkę
dla crona i nic ... NIe rusza się cron ma ustawione chmod. Czy jest ktoś w stanie pomóc ? Czy jest ktoś w stanie pomóc ? Ten post edytował Neon12345 6.07.2010, 12:01:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd to ustawiasz ? Bezpośrednio w powłoce czy przez jakąś nakładkę dostawcy ?
Jeśli to na kładka to zgłoś dostawcy problem. Jeśli sam możesz edytować crontab w shell to pokaż cały wpis jaki tam zrobiłeś. Zaglądałeś do logów serwera ? cron wysyła komunikaty z błędami do logów na 100% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc w obsłudze serwera się nie znam . Tak więc ustawiałem po przez Direct Admina . (Terminarz zadań (cronjobs)) . Jeżeli jest mi ktoś w stanie to zrobić proszę o kontakt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poproś dostawcę , i tak im płacisz za serwer to niech Ci pomogą. Oni to znają i w sekundę powiedzą Ci co jest źle.
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie chodzi o to że próbowali pomóc i nic (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) I potem gdy im się to nie udało. Napisali że nie pomagają w tych sprawach .
|
|
|
![]()
|
|
ja mam na swoim serwerze tego DirectAdmin i tam nie ma nic trudnego.
Chyba że Twój skrypt nie działa, sprawdzałeś uruchamiając go ręcznie ? podajesz czasy i skrypt czyli 05 * * * * /home/login/plik.php Po 5 minutach od dodania powinien się wykonać |
|
|
![]()
|
|
Hmm No tak , tylko że ja nie mam tego w głównym katalogu tylko w resller czyli gdy wchodzie na ftp przez ssh . Mam w home/handball/public_html . I tutaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ja podałem przykład, wpisz tą ścieżkę i ustaw na 5 minut dla testów.
Zobacz czy sam skrypt nie zawiera błędów i czy się wykonuje jak go ręcznie uruchomisz. Bo jeśli skrypt masz uszkodzony to nie problem z cron-em jest |
|
|
![]()
|
|
Skrypt na pewno nie jest uszkodzony ponieważ. Stosowałem go w poprzednim hostingu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Hostingi są różne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Moja porada 1. wywołaj skrypt ręcznie i zobacz czy zrobił to co ma w sobie zaprogramowane 2. Jeśli skrypt działa poprawnie, poproś support dostawcy o uruchomienie tego w crontab do jakiś czas bo inaczej do sądu pójdziesz 3. Jeśli skrypt wywali jakieś błędy lub nie zrobi tego co powinien, napraw go i dopiero uruchom w cron Jak bym to tak najpierw sprawdził. Musi coś być nie tak, albo skrypt albo cron innych wyjść niem ma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
1. Działa bo to cały czas robie obowiązkowo
2. Zaraz napisze zobaczymy 3. NIe wywala błędów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 11:35 |